Het verkeer komende vanuit de Don Boscostraat in Beerse moet verplicht rechtsaf in de Vrijwilligersstraat rijden. © RR

Politie controleert rijrichting op kruispunt Don Boscostraat en Vrijwilligersstraat

Beerse

De lokale politie voert vanaf vandaag, woensdag, extra controles uit op het kruispunt van de Don Boscostraat en de Vrijwilligersstraat in Beerse.

Op de wijkraad van eind vorig jaar kwam de verkeersveiligheid ter hoogte van het kruispunt van de Don Boscostraat met de Vrijwilligersstraat ter sprake. Heel wat automobilisten die uit de Don Boscostraat komen gereden, zouden de verplichte rijrichting naar rechts negeren. De overtreders rijden een stukje in de Vrijwilligersstraat om zo de Albertstraat in te slaan in plaats van rechts de Vrijwilligersstraat te volgen.

De politie kondigde aan om vooral vlak voor en vlak na de schooltijd regelmatig het verkeer op het kruispunt te controleren. “Het spreekt voor zich dat dit een uiterst gevaarlijke situatie is, zeker op een plaats waar veel schoolgaande kinderen passeren”, luidt het bij de politiepost in Beerse. “Autoverkeer dat uit de Don Boscostraat komt, moet verplicht rechtsaf slaan, ook als dat betekent dat je een langere route moet afleggen. Veiligheid gaat in dit geval boven tijdswinst.” (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners