Op de vesten zijn er nieuwe bushaltes voor Kazerne Dossin en Het Predikheren.© Patrick Hattori, Gil Plaquet

Lijnbussen houden halt aan Kazerne Dossin en Het Predikheren

Mechelen -

Verschillende lijnbussen houden sinds woensdag halt aan Kazerne Dossin en Het Predikheren in Mechelen. De nieuwe bushaltes liggen op de vesten. Bussen bedienen de attractiepolen tijdens de week en op zaterdag om het kwartier, op zondag om het halfuur.

De nieuwe haltes bevinden zich op de vesten (R12), waar buslijnen 2,5, 500 en 508 passeren. “Hierdoor kunnen reizigers tijdens de week en op zaterdag om het kwartier rekenen op een bus en op zondag elk halfuur om bijvoorbeeld van de bibliotheek of het museum naar het station te reizen”, vertelt Els Langenus, deskundige vervoerregio bij De Lijn Mechelen.

De nieuwe bushaltes werden aangelegd tijdens de tijdelijke herinrichting van de vesten. Daarbij werd rekening gehouden met toekomstige ontwikkelingen. “Zo werd binnen de basisbereikbaarheid beslist om belangrijke attractiepolen meer ontsluiting te geven via openbaar vervoer. Dat is natuurlijk een belangrijke sleutel in het verduurzamen van ons verplaatsingsgedrag”, zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

“In dit geval hebben we ervoor gezorgd dat er niet alleen al bushaltes liggen, maar dat ze ook worden bediend door bussen”, vertelt Vanmarcke.

LEES OOK. Kazerne Dossin verwelkomt in tien jaar bijna 600.000 bezoekers: “Belangrijke opvoedende taak”

Momenteel is de route nog niet zichtbaar in de digitale routeplanner van De Lijn, maar vanaf woensdag 1 februari kun je de route ook daar opzoeken. Wie de doortochten vandaag wil kennen, kan de routeplanner al aanpassen naar een datum na 1 februari. svh

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen