De kerstrun met verlichte tractoren kon op applaus van iedereen rekenen.© kma

Kerstverlichting in Emblem zou dit jaar “erg triestig” zijn geweest

Ranst -

Naar verluidt was de kerstverlichting in Emblem dit jaar maar een triestige bedoening. Oppositiepartij Goesting roept de meerderheid op om deelgemeenten met te weinig vrijwilligers of handelaars extra te ondersteunen om het met eindejaar wat gezellig te maken voor de inwoners.

Het gemeentebestuur geeft aan elke deelgemeente 1.250 euro om kerstverlichting en -versiering te voorzien. Meestal gebeurt het ophangen door de middenstandsvereniging, lokale handelaars of enthousiaste vrijwilligers zoals de Vaders van Broechem in Broechem. “Maar er was dit jaar een deelgemeente waar bijna geen kerstverlichting was”, verwees Goesting naar Emblem. “Zou de gemeente daar zelf geen tandje kunnen bijsteken?”

Burgemeester Johan De Ryck (N-VA) wijst erop dat hij voorstanders is van een samenwerking met de handelaars en vrijwilligers. “Ons personeel presteerde 276 werkuren om die mensen te ondersteunen. Er werden ook nog 64 werkuren gepresteerd voor logistieke ondersteuning bij bijvoorbeeld kerst- of wintermarktjes in scholen. Wij zijn voorstander om dit samen te doen, en als gemeente niet alles volledig op ons te nemen.”

Goesting dringt er op aan om vroeg genoeg met de handelaars in Emblem in contact te treden om te zien welke ondersteuning nodig is. Het zou er dit jaar maar triestig zijn geweest. Iedereen was het er wel over eens dat de kerstrun met tractoren, georganiseerd door twee landbouwers met ondersteuning van de Landelijke Gilde, een aanwinst was. Ook hier konden ze in Emblem dan toch van meegenieten, want die reed door alle deelgemeenten.  kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners