Isabelle Gonnissen maakt de P.© Patrick De Roo

Dertig dagen zonder klagen: “Maak eens een P”

Kontich -

Een hartje maken met de handen om te tonen dat je iets geweldig vindt, kennen we allemaal. Isabelle Gonnissen uit Kontich, initiatiefneemster van de campagne 30 dagen zonder klagen, lanceert een nieuw gebaar. “Maak eens een P, van ‘positive power’”, stuurt ze de wereld in.

Sinds vijf jaar zet Isabelle Gonnissen in januari telkens de campagne 30 dagen zonder klagen op poten. “Bij deze verjaardag hoort een nieuw gebaar”, vertelt de dame uit Kontich. “We beleven crisis na crisis, er is geen adempauze om te recupereren. Daardoor daalt de veerkracht jaar na jaar, zowel in onze bedrijven, als thuis, bij volwassenen en bij jongeren. De nood aan actie is groter dan ooit.”

“De beste manier om anderen te helpen is door er te ‘zijn’ en hen een teken te geven. Vanaf nu kan dat dankzij het ‘P’ gebaar. De P van ‘positive power’. Zo laat je aan je medemens zien dat je hem/haar positief vindt. Het gaat om kleine, eenvoudige dingen. Als je kind bijvoorbeeld de tafel heeft gedekt, kan je je appreciatie tonen met een P. Iets klein dat je leuk vindt, iets wat je knap vindt van de ander, dat verdient vanaf nu een P. Het is een gebaar van verbinding, een klein gebaar maar met een grote impact.”

Om iedereen aan te moedigen, heeft Isabelle posters laten ontwerpen. Die kan je thuis en op je werk ophangen als geheugensteuntje om een P te maken. De campagne wordt onder meer ondersteund door zangeres Margriet Hermans, paralympisch kampioen Peter Genyn, directeur van Bond zonder naam Barbara Torfs, auteurs Leo Bormans en Qadir Nadery en media-expert Lynn Wesenbeek. De poster kan je gratis downloaden op kiespositief.be en is ook te vinden op de Facebook en Instagram pagina van 30 dagen zonder klagen.

www.kiespositief.be(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners