© RR

Man (33) knijpt keel van ex dicht en probeert haar in kanaal te sleuren

Meerhout, Laakdal, Ham

Een 33-jarige man uit Laakdal is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar. Tijdens een ruzie kneep hij de keel van zijn ex-vriendin dicht en probeerde hij haar het Albertkanaal in Meerhout in te sleuren.

A.N. (33) uit Laakdal had twee jaar lang een relatie met een 44-jarige vrouw uit Ham. In september 2021 beëindigde de vrouw die relatie door het drank- en drugsgebruik van de man. Daarna begon N. zijn ex te belagen. Hij stuurde haar allerlei e-mails met verwijten over de nieuwe relatie die de vrouw was begonnen met haar buurman.

Op 30 juli 2022 heeft hij zijn ex ook geslagen toen ze samen in de buurt van het Albertkanaal in Meerhout waren. Hij stampte haar, kneep meerdere keren haar keel dicht en probeerde haar zelfs in het kanaal te gooien.

De rechtbank in Turnhout veroordeelde de dertiger tot een gevangenisstraf van een jaar, gekoppeld aan voorwaarden zoals een begeleiding voor zijn drugs- en alcoholproblematiek. Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van 1.250 euro.(bvdl) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners