© Patrick De Roo

Damesploeg KFC Kontich is bezig met licentieaanvraag voor Super League: “Een bekroning van ons topseizoen”

Het hoeft niet meteen een verrassing zijn: KFC Kontich Dames vraagt binnenkort een licentie aan voor de allerhoogste voetbalklasse. Daarmee zou Kontich de tweede club op het hoogste niveau uit de provincie, na KV Mechelen Dames. “Een bekroning voor onze sportieve prestatie van dit seizoen”, aldus bestuurder Luc De Corte.

Dries Van Thielen

Er staat dit seizoen geen maat op KFC Kontich, dat tot nu toe een mooie 40 op 45 pakte in 1ste nationale. Alleen Standard B kan in het spoor blijven van de ploeg van Karim Didi. “Daarom bekijken we ook de piste om te promoveren naar de hoogste klasse”, gaat De Corte verder.

KFC Kontich beschikt over een volwaardig stadion om de thuismatchen te laten plaatsvinden. “Maar er zijn natuurlijk ook wel wat hindernissen: zo moeten we minstens vijf semiprofessionele speelsters aanwerven. En met vijf speelsters maak je nog geen ploeg he (lacht). Verder moeten we ook een semiprofessionele coach aanstellen, en daarvoor rekenen we op Karim Didi.”

“Dat zie ik zeker zitten”, glimlacht coach Didi. “Het was altijd mijn ambitie om op dit niveau trainer of assistent te worden. De groep verdient ook voetbal op het hoogste niveau: ze werken hard en er staat echt een goeie ploeg op het veld. Ze hangen ook echt goed aan elkaar vast.”

LEES OOK. KFC Kontich wil leider Standard kloppen: “Promotie naar de Superleague? We bekijken of we de stap kunnen wagen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Voetbal