© Bart Van den Langenbergh

24 maanden cel voor Roemeense bende die roetfilters steelt

Turnhout, Arendonk, Hoogstraten

Drie Roemeense mannen zijn door de rechtbank bestraft voor de diefstal van roetfilters bij in totaal 23 bestelwagens van het merk Renault.

De drie mannen van 36, 24 en 33 jaar sloegen tussen 11 augustus en 20 augustus vorig jaar toe in Arendonk, Turnhout, Retie, Geel, Brecht, Beerse, Hoogstraten en Merksplas. Ze hadden het gemunt op roetfilters bij lichte vrachtwagens van het type Renault Master.

Ze namen die filters mee van voertuigen die geparkeerd stonden op bedrijfsterreinen, parkings, langs de rijbaan of op opritten van woningen. Uit een van de auto’s gingen ze ook aan de haal met een tablet en werkmaterialen. “De roetfilters zitten onderaan de motorblok en zij vrij gemakkelijk te verwijderen door enkele schroeven los te draaien”, stelde de rechtbank vast.

Uiteindelijk kon de Roemeense dievenbende ontmaskerd worden door camerabeelden van hun auto bij garage Kenis in Turnhout. Op 19 augustus kon de politie de drie mannen oppakken op de park- and ridezone van Sint-Job-in’t-Goor (Brecht). Ze kregen van de rechter elk een effectieve celstraf van 24 maanden en een boete van 800 euro. (bvdl)   

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners