©  Dick Demey

Vincent Kompany in het Kuipje om Foster te scouten: Westerlo legde al bod van meer dan 5 miljoen euro naast zich neer

Een opvallende aanwezige in Het Kuipje. Niemand minder dan Vincent Kompany zit in de tribune voor de partij tussen Westerlo en Genk.

Vincent Van Genechten, Yanko Beeckman, Kersten Steurbaut

LEES OOK. Westerlo blijft ondanks knappe ommekeer met lege handen achter tegen Genk na omhaal van Munoz

Het gaat Kompany momenteel voor de wind. Hij staat met Burnley aan kop in de Championship met 59 punten uit 27 wedstrijden. Dat zijn er vijf meer dan Sheffield United en al zestien meer dan Watford. Promotie naar de Premier League komt dus steeds dichterbij.

Zaterdag wonnen de Clarets nog met 1-0 van Coventry en vrijdag spelen Kompany en co tegen West Brom, maar tussendoor vond onze landgenoot de tijd om af te zakken naar Westerlo. Met naast hem onder anderen Craig Bellamy, zijn assistent.

Kompany bracht zo een bezoekje aan z’n vriend Wouter Vrancken. Beide heren bouwden de voorbije jaren een goeie band op en in december ging de coach van Genk nog naar Burnley kijken. Maar Kompany was ook op Westerlo om Lyle Foster te scouten. Burnley deed al een bod van meer dan vijf miljoen euro op de Zuid-Afrikaanse spits, maar dat legden de Kemphanen naast zich neer. Afwachten of Westerlo en Burnley er de komende weken alsnog uit geraken.

Westerlo houdt been stijf

“Als het hoog genoeg was, hadden we dat al wel al gedaan”, Cetinkaya sprak vorige week over bedragen van zo’n 10 miljoen euro die ze willen vangen voor jongens als Foster en Madsen.

“We willen Lyle liefst tot het einde van het seizoen houden”, reageerde De Roeck op de interesse van Kompany en Burnley in Foster. “We zullen de komende weken wel zien hoe de situatie vordert. In voetbal kan geld veel verschil maken, maar in eerste instantie is die interesse een positief verhaal voor deze club. Drie jaar geleden was dat ondenkbaar. Dat er nu zo’n ploegen geïnteresseerd zijn in onze spelers toont aan dat er hier goed werk is geleverd.”

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

©  Dick Demey

©  Dick Demey

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL