Nick en Ann verhuisden Garden Lux na 26 jaar van Wuustwezel naar Rijkevorsel. © Ronny van den Ackerveken

Garden Lux opent nieuwe toonzaal in Rijkevorsel: “Verkoopruimte en magazijn zitten nu samen”

Rijkevorsel, Wuustwezel -

Voor verkoper van tuinhuizen en poolhouses Garden Lux is een nieuw hoofdstuk gestart op de Beersebaan in Rijkevorsel. Het atelier en de toonzaal zitten voortaan onder hetzelfde dak van een nieuwbouw. Voor zaakvoerder Nick Van den Broeck en Ann Beirinckx is het veel gemakkelijker werken. “We merken dat klanten uit een ruimere regio ons weten te vinden.”

Ronny van den Ackerveken

Garden Lux startte in 1996 en was tot vorig jaar gevestigd op de Kalmthoutsesteenweg in Wuustwezel. “Daar huurden we een terrein dat nu verkaveld is”, vertelt Nick Van den Broeck. “Het perceel van 3.000 vierkante meter in Rijkevorsel hebben we in eigendom. Het is het oude terrein van André Schrauwen met zijn firma voor bestratingsmaterialen. Door het coronavirus en het wachten op materialen hebben de werken een beetje vertraging opgelopen. Eigenlijk zijn we naar hier verhuisd zonder dat er een tuinhuis stond. Het grote voordeel is dat alles nu samen zit. Vroeger hadden we een verkoopruimte in Wuustwezel en een magazijn in Hoogstraten. De showroom toont anders dan in Wuustwezel. We wonen in Rijkevorsel, dat maakt het voor ons ook gemakkelijk.”

“In de coronaperiode heeft Garden Lux een enorme boost gekregen. Nu is het een beetje afwachten wat de mensen gaan doen omdat alles duurder is geworden. Sinds een drietal jaar doen we de funderingswerken in eigen beheer door onze zoon, die bij in de zaak is gekomen. Zonder die opvolging hadden we geen nieuwbouw meer gezet. Ik ga met mijn broer de tuinconstructies plaatsen. Er zijn nog weinig mensen die zelf met een bouwpakket aan de slag willen gaan.”

De showroom toont anders dan op de vorige locatie. © Ronny van den Ackerveken

Afspraken

Het contact met de klanten bij Garden Lux verloopt via Ann. “Sinds corona maken veel mensen een afspraak. Dat kan niet alleen overdag, maar ook ’s avonds. Het geeft ons de mogelijkheid om meer tijd te maken voor de klanten. We merken ook dat door de verhuizing naar Rijkevorsel mensen uit een andere regio de weg naar ons vinden. Op woensdag-, donderdag- en vrijdagnamiddag kan je zonder afspraak langskomen. In Wuustwezel kon je vanop straat zien wat het aanbod was, nu moet je naar binnen stappen”, zegt Ann Beirinckx.

“Ik wil nog graag benadrukken dat we niet alleen grote en daarom dure tuinconstructies in ons assortiment hebben. Bij ons kan je ook terecht voor een klein tuinhuis van pakweg 3.000 euro.”

www.gardenlux.be

Het nieuwe gebouw van Garden Lux. © Ronny van den Ackerveken

© Ronny van den Ackerveken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners