©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

1 / 5
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Standard gunt KV Mechelen en Steven Defour geen punten bij eerste terugkeer naar Sclessin als hoofdcoach

Na een pover schouwspel heeft KV Mechelen na vijf opeenvolgende zeges voor het eerst sinds 20 januari 2021 niet kunnen winnen tegen Standard. Een doelpunt van Laifis vlak voor rust en eentje van Ohio in het slot volstonden voor de Rouches om de drie punten thuis te houden. Malinwa bleef op een schot van Schoofs op de lat en twee pogingen van Mrabti en Engvall in het slot na aanvallend te onmondig om een punt te kunnen claimen.

Yannick De Boeck

Gesterkt door bekersucces en een zege tegen KV Oostende trok KV Mechelen vol goede moed richting het Stade Maurice Dufrasne. Mét vertrouwen, maar niet overmoedig. Steven Defour – voor het eerst als coach weer in Sclessin - koos immers voor een meer behouden aanpak dan afgelopen zaterdag. Malede verdween naar de bank, Van Hecke kwam in de ploeg. Zo vatte Da Cruz post in de spits. Bij de Rouches bleef Donnum licht geblesseerd aan de kant. Laursen was zijn vervanger.

Vrijstaande Perica laat 1-0 liggen

Voor de laatste zege van Standard moeten we al teruggaan naar 29 oktober, 0-3 op Zulte Waregem. Sindsdien liet het een povere 3 op 15 optekenen en moet het nu zo het trio Westerlo, Sint-Truiden en OH Leuven in zijn zog dulden. Malinwa kan na de zege tegen Oostende weer wat vrijer ademhalen. “Pas de foot en semaine”, stond er op een spandoek van de Luikse spionkop te lezen. Vele lege plaatsen dus in Sclessin. Adembenemend was de aanvangsfase niet. Laursen zette zich een keertje door op links, maar zijn voorzet verdween op de kooi van Coucke. Een afstandsschot van Zinckernagel verdween in hoekschop. Na ruim tien minuten kreeg Perica moederziel alleen voor Coucke dé kans op de 1-0. De Kroaat miste zijn schot volledig. Aan de overzijde werd een vluchtschot van Schoofs afgeblokt.

©  BELGA

LEES OOK. REACTIES. Steven Defour zag eigen ploeg tekortkomen: “Toch vond ik Standard ook niet sterk”

Stilaan kwam er toch wat meer animo in de wedstrijd. Zinckernagel haalde uit, een half metertje naast. Een nieuwe poging van Canak zoefde naast. Toch verviel het duel al snel weer in een aaneenrijging van slordigheden. Doelgevaar was onbestaand. Daarvoor was een nieuw schot van Zinckernagel te centraal gemikt, al moest Coucke het leer even lossen. De match kabbelde naar de rust. Na een noodgedwongen wissel van Laursen – Cimirot kwam in zijn plaats – zwiepte Van Hoorenbeeck de bal nog eens prima voor doel, maar Hairemans reageerde niet attent genoeg. Een 0-0 ruststand leek in de maak, tot Verstraete iets te makkelijk een vrije trap weggaf. Bokadi vond Laifis en de Cyprioot kopte de bal zonder verpinken in doel. Walsh, die op de doellijn stond, kon niet meer reageren.

Geen beterschap na rust

De koffie was blijkbaar niet straf genoeg, want veel beterschap was er niet na de rust. Het was wachten tot Schoofs randje zestien over het been van Cimirot ging. De slappe vrije trap in de Luikse muur van Hairemans was tekenend voor de partij. Lavalée probeerde het nog in de herneming, maar ook zijn poging vormde geen bedreiging voor Bodart. Dussenne en Balikwisha probeerden het eveneens tevergeefs.

KV Mechelen was offensief onmondig en Defour greep in. Van Hoorenbeeck en Da Cruz gingen naar de kant, Mrabti en Malede kwamen in de ploeg. De bezoekers trokken het laken naar zich toe. Een afstandsschot van Schoofs trof de lat. Groot was de verbazing toen diezelfde Schoofs ruim tien minuten voor tijd naar de kant werd gehaald voor de jonge Mukau. Na de wedstrijd verklaarde Defour dat hij Schoofs wou behouden voor een vijfde gele kaart en zo een schorsing tegen KV Kortrijk. Zo ging de aanvoerdersband naar Verstraete. Het was echter Standard dat dicht bij de 2-0 kwam. Fossey vond net niet de kruin van de ingevallen Davida. Toch gaven ook de bezoekers zich niet gewonnen. Walsh legde af tot bij Mrabti, die pal op Bodart besloot. Het was de laatste stuiptrekking van Malinwa, want toen Ohio richting Coucke spurtte, hing de 2-0 tegen de touwen. Engvall lukte ei zo na nog de aansluitingstreffer, maar Bodart pareerde knap. Zo leed geel-rood na vijf opeenvolgende zeges tegen Standard zijn eerste puntenverlies sinds 20 januari 2021 tegen de Rouches, die na een 3 op 15 opnieuw aanknopen met de winst.

LEES OOK. ONS OORDEEL. KV Mechelen speelde offensief te weinig klaar op Sclessin

    MEER OVER KV Mechelen