De recreatieve wedstrijd wordt in het bos rond het Zellaerkasteel georganiseerd. © Erik Van Eycken

Vijfde editie Run For Nature in Kasteeldomein Zellaer in Bonheiden

Bonheiden -

Op 5 maart vindt de vijfde editie van Run For Nature plaats. Het evenement wordt georganiseerd door drie partners uit de gebiedscoalitie van het park in wording: Natuurpunt, gemeente Bonheiden en de Stichting Kempens Landschap. Voor deze editie gingen de partners op zoek naar een geschikte locatie en vonden die in het Kasteeldomein Zellaer.

Erik Van Eycken

Voor de organisatie krijgen de organiserende partijen de hulp van de leerlingen onthaal en recreatie van ColomaPlus in Mechelen. “De opbrengsten van de recreatieve benefietloop gaan naar lokale aankopen die de versnipperde natuurkern van 2.200 hectare- van het natuurpark moet laten uitgroeien naar een meer verbonden natuurkern van minstens 3.500 hectare. De run brengt jaarlijks meer dan 15.000 euro op die hiervoor kan ingezet worden”, zegt Nils Iwens, coördinator bij Natuurpark Rivierenland.

Je kunt voor het eerst ook 15 kilometer lopen © RR

Voor deze vijfde editie wordt, naast de afstanden van 5 en 10 kilometer, voor het eerst ook een parcours van 15 kilometer ingericht. “De lopers kunnen een gevarieerd parcours verwachten dat Kasteeldomein Zellaer, Mispeldonk, Mechels Broek en het Krankhoevebos aandoet. Langs het parcours geven een resem muzikale acts voor de natuur het beste van zichzelf: Majorettekorps Va et Vient, Pretzel & amp, The Cookies, Djembefolie, MesQ, fanfare Moed en Volharding zijn enkele van de vaste waarden.”

Info en inschrijvingen: www.runfornature.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners