Archiefbeeld. © RR

Dieven gevat tijdens politieactie in Ekeren

Ekeren -

De Antwerpse politie heeft maandagochtend extra toezicht gehouden tijdens de ochtendspits in Ekeren. Twee mannen die veel interesse toonden de woningen in de omgeving werden gecontroleerd.

Het wijkteam van Ekeren hield maandag een oogje in het zeil tijdens de ochtendspits. “Eén bestuurder reed rond met een defect licht en kreeg daarvoor een waarschuwing”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Iemand anders reed dan weer door het oranje verkeerslicht en belandde op de bon.”  AY

Een 17-jarige bromfietser had iemand achterop zitten wat verboden is. De politie heeft ook een bestuurder beboet die met een vervallen keuring reed. “Zes auto’s stonden verkeerd geparkeerd. Een bestuurder is aan een drugstest onderworpen. Hij speelde zijn rijbewijs meteen kwijt voor 15 dagen omdat de test een positief resultaat gaf”, zegt Bruyns.

Duo gearresteerd

Ten slotte kreeg het wijkteam twee personen (41 en 34 jaar) in de gaten die veel interesse toonden voor de huizen in Ekeren. De politie controleerde het duo. “Uit onderzoek bleek dat de twee eerder winkeldiefstallen hadden gepleegd in het centrum van Ekeren. Ze waren bovendien niet aan hun proefstuk toe. Het tweetal is gearresteerd”, aldus de politie.

Alya

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners