De processie van Sint-Antonius gaat zondag uit. © Filip Spoelders

Edegemse Antoniusviering krijgt bezoek van Genootschap Cantecroy uit Mortsel

Edegem -

Met een eucharistieviering en een processie door het centrum viert Edegem zondag opnieuw de Heilige Antonius-Abt. Net als voorgaande edities wordt de Antoniusviering verder uitgebreid.

Om 9 uur zal pastoor Tom Schellekens de misviering aanvatten in de Sint-Antoniuskerk aan de Strijdersstraat. Aan de kerk zal ook een tent staan waar tot 12 uur giften, zoals niet-bederfelijke eetwaren en toiletgerei, voor Gastvrij Edegem geschonken kunnen worden.

Richting kwart voor tien zullen de deelnemers aan de processie, de enige in de Antwerpse zuidrand, zich opstellen voor een tocht vanuit de Strijdersstraat richting de Hovestraat en de Basiliek. Na even halt te houden keert de optocht langs de Hovestraat en de Doelveldstraat terug naar de Sint-Antoniuskerk.

Verenigingen

Leden van de Sint-Sebastiaansgilde zullen vooraan de processie het beeld van Sint-Antonius dragen. Dan volgen de misdienaars en de pastoor. De Jeugdmuziekkapel KSA Cantincrode, Accordeonvereniging De Nachtegaal en Jeugdhuis ‘t Varken zullen mee opstappen.

Tegenover de vorige editie is er weer een nieuwkomer. Ook het Genootschap Cantecroy uit Mortsel zal aanwezig zijn. Naast patroonheilige van de Sint-Antoniuskerk was Antonius namelijk ook patroonheilige van de kapel van kasteel Cantecroy.

Erkenning

Maandag kreeg Erfgoed Edegem trouwens nog te horen dat alle Vlaamse Antoniusvieringen erkend zijn als Immaterieel Cultureel Erfgoed. Erfgoed Edegem zette zich de afgelopen jaren mee in om dit dossier rond te krijgen. (fisp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners