© Bart Van den Langenbergh

Partner van veertiger moet het ontgelden na alcoholgebruik

Dessel

Tommy V.G. (40) uit Dessel gaf op de rechtbank toe dat hij agressief kan worden als hij drinkt.

De man moest zich verantwoorden voor meerdere feiten van geweld tegenover zijn voormalige partner. Op 6 december 2022 drong de man binnen in de woning van de vrouw. De dag voordien was de politie al enkele keren tussenbeide moeten komen.

“Hij heeft haar die nacht een vuistslag in haar gezicht gegeven en haar smartphone uit haar handen gerukt”, vertelt openbare aanklager Anouk Draulans. “De man vluchtte daarna naar de woning van zijn moeder waar die smartphone ook werd teruggevonden.” Ook op 24 april 2022 moest de vrouw het ontgelden. Hij gaf haar toen een stamp in haar rug nadat ze eerst zelf had uitgehaald. Maar volgens het Openbaar Ministerie was zijn reactie buiten proportie. V.G. riskeert een celstraf van een jaar met probatie-uitstel en een boete. “Hij is gekend voor diefstallen, drugsfeiten en eerder familiaal geweld. Alcohol speelt een grote rol. Ik vraag een residentiële behandeling van zijn alcoholprobleem”, aldus de aanklager.

De veertiger beseft dat hij een probleem heeft. “Ik drink zeker niet elke dag. Maar als ik drink, kan dat problemen geven”, zei V.G. Vonnis op 31 januari. (bvdl)

  

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners