Schepen Hilde Heyman (achteraan) plaatst een primovaccinatie.  © JW

Schepen Hilde Heyman zorgt voor prikjes in nieuw tijdelijk vaccinatiepunt

Aartselaar, Rupelstreek -

Terwijl overal in ons land de coronavaccinatiecentra de deuren hebben gesloten, opende maandagavond in De Hamer in Aartselaar het vaccinatiepunt Rupelaar. Plaatselijk schepen Hilde Heyman (N-VA) zorgt er als vrijwilliger voor de inspuitingen.

 

Begin dit jaar sloten overal in Vlaanderen de vaccinatiecentra de deuren. Ook de subsidiëring van deze service werd door de hogere overheid gestopt. Oudere inwoners van de Rupelstreek kunnen in de toekomst voor een boosterprik niet meer terecht in het vaccinatiecentrum van Eerstelijnszone Rupelaar in Niel. Hetzelfde geldt voor kinderen vanaf een leeftijd van vijf jaar voor een zogenaamde primovaccinatie. Zij moeten hiervoor naar hun huisarts of bij een van de aangeduide apothekers.

Tijdens een burgemeestersoverleg werd de vraag gesteld of er op bepaalde momenten in de regio mogelijk toch nog een vaccinatiepunt zou kunnen geopend worden. Vooral ook omdat in deze periode er traditioneel veel zieken zijn en er dus veel doktersbezoeken te verwachten zijn. Een dergelijk initiatief zou het werk voor hen wat kunnen verlichten.

Naast het vinden van enkele vrijwilligers was het vooral ook uitkijken naar een geschikte locatie. “Met De Hamer aan de della Faillelaan hebben we die plaats gevonden”, zegt de Aartselaarse schepen van Sociale Zaken Hilde Heyman. “Samen met twee andere vrijwilligers, onder wie een huisarts, gingen we akkoord om er effectief een vaccinatiepunt op te zetten. Dat doen we op drie maandagen, telkens met een tussenperiode van drie weken voor diegenen die een boosterprik willen.”

Voldoende entstof

Omdat Hilde Heyman tijdens haar actieve loopbaan als verpleegster werkzaam was, zorgt ze zelf voor de inspuitingen. Vorige maandag was de eerste dag waarop je in De Hamer terechtkon. Ruim dertig personen hadden vooraf aangekondigd een inenting te willen. Het gaat om personen die eerder door ziekte of door een verblijf in het buitenland in Niel niet konden langsgaan.

“We hebben nog voldoende entstof”, zegt Heyman. “Zoals dat in het verleden ook het geval was, bieden we deze service gratis aan. Ik weet het niet zeker maar ik denk dat we met deze service in Vlaanderen mogelijk een uitzondering vormen.

Geïnteresseerden kunnen aan de della Faillelaan, na afspraak nog terecht op 6 februari (van 17 tot 19u) en 27 februari (van 18 tot 19.30u). Afspraak via info@vaccinatiecentrumrupelaar.be of 0471/98 64 36.  

JEF WIJCKMANS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners