Cantando en de Lambertijnen trekken naar Muziekcentrum AMUZ © Jan Pandelaers

Cantando en De Lambertijnen trekken naar Muziekcentrum AMUZ

Ekeren -

Het kinderkoor De Lambertijnen en het koor Cantando geven zondag 22 januari een concert in het internationaal muziekcentrum AMUZ in Antwerpen. Beiden maken deel uit van de Ekerse C-koren.

Het kinderkoor De Lambertijntjes onder de leiding van Tom Johnson en Loore Nelen verzorgen het voorprogramma. Er wordt ook een werk voorzien dat samen met Cantando wordt uitgevoerd. Cantando staat onder de leiding van Luc Anthonis. Het volwassenen koor brengt werk uit het verleden en voegt er een nieuw repertoire aan toe vandaar de titel ‘Oud en Nieuw’.

Bij de Lambertijnen zingen een veertigtal kinderen. Ze zingen vrolijke kinderliedjes in verschillende talen. Dirigent Tom startte al op 9-jarige leeftijd met zijn muzikale opleiding. Mededirigente Loore was 11 jaar toen ze bij de Lambertijnen terecht kwam. Luc Anthonis kan terugblikken op een rijk muzikaal verleden. Hij studeerde aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen. Vanaf 1982 is hij docent in de Stedelijke Muziekacademie van Berchem en Ekeren en is sinds 2007 koordirectie aan het conservatorium in Antwerpen. (mawo)

Cantando en De Lambertijnen in ‘Oud en Nieuw’, Zondag 22 januari van 11 tot 12.15u in AMUZE, Kammenstraat 81, Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners