Candice Pauwels en haar moeder Francine Van Baelen achter de gevulde toog van Tables in Emblem. ©  kristin matthyssen

Vroegere restauranthouders starten met Tables Delicatessen nieuw avontuur

Emblem, Lier -

Francine Van Baelen mag dan al 68 zijn, thuis met de duimen zitten draaien is duidelijk niet aan haar besteed. Integendeel, samen met haar dochter Candice Pauwels (48) begint ze aan een nieuw concept om duimen en vingers af te likken met Tables Delicatessen en Traiteur op de Liersesteenweg in Emblem (Ranst).

Kristin Matthyssen

Francine en haar man hadden met Restaurant Tables jarenlang een gereputeerd restaurant met als basis vooral de Franse keuken op de Mechelsesteenweg in Lier. Vlak voor de coronauitbraak stopten ze met de zaak. Nu kriebelt het bij Francine opnieuw om iets te beginnen. Samen met Candice, die ook in het restaurant meewerkte, start ze nu Tables Delicatessen in het vroeger frituur De Ring op de Liersesteenweg 170 in Emblem. Moeder en dochter gaven het pand een hele make-over, met twee grote nieuwe koeltogen, leuke geschilderde accenten tegen de muur die nog verwijzen naar Tables, en marmerimitatie wat voor een wat chiquer cachet zorgt. Alles is vernieuwd, tot de waterleiding toe. Je voelt je helemaal niet meer in een frituur, wel in een échte delicatessenwinkel.

De nieuwe zaak ging dinsdag 17 januari open. ©  kma

“Ik wou graag opnieuw iets in de horeca doen, maar zonder de late avonden zoals vroeger”, vertelt Francine. “We kozen voor het traiteurconcept met ook belegde broodjes, tapas, bereide traiteursgerechten om af te halen, kaasschotels, wijnen en een aanbod vers brood van bakkerij Dockx in Lier. Omdat Candice voedselintoleranties heeft en we dus met het probleem vertrouwd zijn, zullen we ook een groot aanbod aan speciale broden hebben.”

Moeder en dochter merkten al dat er ’s morgens altijd lange files staan op de Liersesteenweg. “We beschikken over een grote parking zowel vooraan als naast de zaak. Pendelaars die nog een broodje moeten kopen, studenten die een belegd broodje willen, tweeverdieners die de hele dag hard gewerkt hebben en een verse maaltijd zoeken om op te warmen, ze kunnen allen hier gemakkelijk even stoppen. Er zal dagelijks ook een aanbod zelfbereide vis- en vleesgerechten zijn. En op vraag van de fitnesszaak hiernaast bieden we ook gezonde snacks aan.”

Ook veel kazen. ©  kma

Vroeger gingen de klanten na het fitnessen naar het frituur, nu kunnen ze dus een hongertje op een gezonde manier stillen.

Francine en Candice houden op zondag en maandag sluitingsdag. Van dinsdag tot en met vrijdag is Tables Delicatessen open van 7.30u tot 18u, op zaterdag tot 16u. Op de Facebook- en Instagrampagina kan je alles volgen.

Heel veel kazen en wijn. ©  kma

De tafeltjes van Tables tegen de muur. ©  kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners