Tijdens een controleactie kon het wijkondersteuningsteam Zuid vrijdagavond een minderjarige bromfietser met 16 gram cocaïne en 835 euro op zak arresteren. © Politie Antwerpen

Minderjarige dealer gooit sok met drugs weg tijdens achtervolging

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend verschillende hoeveelheden drugs in beslag genomen. Zo onderschepte het wijkteam regio Zuid een vijftienjarige bromfietser met cocaïne en een grote som geld op zak na een korte achtervolging.

alya

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Zuid wilde vrijdagavond een bromfietser controleren na enkele overtredingen. De jongeman in kwestie sloeg meteen op de vlucht. Kort daarna liet hij zijn bromfiets achter en probeerde te ontkomen. “Tijdens de vlucht gooide hij nog een sok op een garagebox, die werd gerecupereerd en 16 gram cocaïne bevatte”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “De jongen van 15 kon uiteindelijk worden gevat. Naast de hoeveelheid cocaïne bleek hij ook nog 835 euro op zak te hebben. Hij wordt voorgeleid bij de jeugdrechter.”

Op het Sint-Jansplein zag het drugsondersteuningsteam (DOT) hoe iemand contact maakte met een ander persoon die op een step kwam aanrijden. “Ze wisselden iets uit en gingen vervolgens uiteen.” De politie controleerde het duo en stelde vast dat er net heroïne was geleverd door de man op de step. “De man had ook nog een kleine som geld en twee mobiele telefoons op zak. Bij hem thuis volgde een huiszoeking. De verdachte is gearresteerd en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter”, zegt de politiewoordvoerder.

Opgedreven bromfietsen

In het Stadspark voerde het wijkteam Centrum actie tegen overlast. Het fietsteam en de mobiele eenheid merkten zaterdag een groepje van vijf personen op. “Ze gedroegen zich verdacht. Al van toen ze de politie van ver zagen aankomen, gooide één van hen iets in de struiken. Bij aankomst bleek het te gaan om een zak met 22 verkoopseenheden cannabis en wat hasj”, zegt Bruyns. Een man van 21 jaar is gearresteerd, de onderzoeksrechter bevestigde zijn aanhouding.

Ten slotte werden in het Stadspark nog drie opgedreven bromfietsen gecontroleerd. “De voertuigen reden sneller dan de toegestane 25 km per uur en werden in beslag genomen. Zes personen werden bestuurlijk gearresteerd voor claimgedrag van de openbare ruimte. Eén van hen verbleef illegaal in het land. Ook kregen acht personen nog een minnelijke schikking voorgesteld omdat ze drugs op zak hadden”, aldus de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners