Afgelopen weekend stonden verschillende wagens voor de poorten van de brandweer. © RR

Politie gaat bestuurders beboeten die auto voor poort brandweerkazerne parkeren: “Onaanvaardbaar”

Nijlen -

Er staan al te vaak auto’s geparkeerd voor de brandweerkazerne in Nijlen. Die hinderen de brandweervoertuigen als ze moeten uitrukken. Burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) zegt dat er strenger op toegekeken wordt door de politie.

Bert Provoost

“Mogen wij vriendelijk vragen om niet voor onze poorten te parkeren? Stel u voor dat uw huis in brand staat en de brandweer kan niet uitrukken omdat auto’s voor de poort geparkeerd staan.” Met die boodschap op sociale media vroeg brandweerpost Nijlen van brandweerzone Rivierenland beleefd maar kordaat om aandacht voor het parkeerprobleem voor de brandweergebouwen naast het gemeentehuis. Daar staan al te vaak auto’s geparkeerd en dat is op die plek uiteraard niet wenselijk.

De foto is afgelopen weekend genomen. Er waren toen gelukkig geen dringende oproepen. Maar om dat in de toekomst te vermijden, zet burgemeester Paul Verbeeck de puntjes op de ‘i’. “Elke minuut telt bij een dringende oproep. Het kan niet de bedoeling zijn dat onze mensen vijf minuten tijd verliezen omdat voertuigen het uitrijden verhinderen. Er zijn parkeerplaatsen genoeg in de buurt”, zegt de burgemeester.

Wegtakelen

Volgens Verbeeck gaat het vermoedelijk om ouders die hun kinderen ophalen aan de kunstacademie en zich snel een paar minuutjes voor de poorten van de brandweer parkeren. “Dat is dus niet aanvaardbaar. De politie maakt overtreders daar in eerste instantie attent op. Wie er zich toch nog aan bezondigt, mag een sanctie verwachten. De politie zal controleren en handhaven, met boetes en het wegtakelen van voertuigen als gevolg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners