©  BELGA

Na fans van Antwerp roepen ook die van Lierse op tot boycot

De supportersfederatie van Lierse roept op tot een algemene boycot voor de uitmatch op woensdag 1 februari bij Club NXT. Die partij wordt om 18.30 uur in Roeselare afgetrapt. De Pallieters hekelen het vroege aanvangsuur én het feit dat er een combiregeling van kracht is.

kugu

Wat al een tijdje in de lucht hing, dreigt werkelijkheid te worden. De fans van Lierse hebben de intentie om de inhaalmatch bij Club NXT te boycotten. De supportersfederatie riep de voorbije dagen op de partij op Schiervelde te negeren en vandaag al zijn circa negentig procent van de supportersclubs bereid om zich achter dat voorstel te scharen. Het supportersverbond hoopt de komende dagen volledige unanimiteit te krijgen, zodat geen enkele geel-zwarte fan de verplaatsing naar Roeselare zal maken. Naast het vroege aanvangsuur ligt ook de opgelegde combiregeling de supportersfederatie zwaar op de maag. Voorzitter Joeri Van Genechten bevestigde ons dat een boycot op tafel ligt.

“Het is gewoon nodig om ons te laten horen”, geeft hij aan. “Deze beslissing gaat aan alle realiteit voorbij. Hoeveel supporters zijn bij machte om om 18.30 uur in Roeselare te staan op een gewone werkdag? Dan spreek ik nog niet eens over de omstandigheden in het verkeer. Quasi alle clubs zijn bereid de boycot te volgen, maar we hopen iedereen over de streep te trekken. Dit is in het belang van alle supporters.”

Lierse volgt daarmee wellicht het voorbeeld van Antwerp, dat woensdag zonder fans naar Oostende trekt. Ook daar ligt het vroege aanvangsuur (18.30 uur) aan de oorsprong van de boycot.

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws