Wijkteam Noord heeft afgelopen weekend een grote hoeveelheid namaak sigaretten en condooms in beslag genomen. © Politie Antwerpen

Drugsgebruikers in skatepark, geseinde personen gearresteerd en namaak condooms in beslag genomen: politie voert actie tegen overlast

De Antwerpse politie heeft het afgelopen weekend op verschillende plaatsen in en rond de stad actie gehouden tegen overlast. In de Seefhoek konden drie geseinde personen worden gearresteerd. Een van hen stond geseind voor poging tot doodslag.

Zowel in burger als in uniform heeft het wijkteam van ’t Eilandje zondag toezicht gehouden op verschillende vormen van overlast. “In het skatepark betrapte het team drie personen op het gebruik van drugs”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “De jongeren kregen allen een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld van 75 euro.”

In de Seefhoek heeft de politie twee personen bestuurlijk gearresteerd omdat ze illegaal in het land verblijven. “Drie personen stonden geseind. Een van hen om een rijverbod aan te betekenen, de andere verdween uit een ziekenhuis. De laatste stond geseind voor ernstige feiten zoals poging doodslag en grijpdiefstal”, zegt Bruyns.

Verder stelde het wijkteam nog zestien verkeersovertredingen vast en werden er zeventien GAS-boetes uitgeschreven: twee voor wildplassen, zes voor zoekgedrag door drugsverslaafden, zeven voor hanggedrag in openbare portalen en twee voor het bedelen op de openbare weg.

Namaak condooms

Bij de controle van een auto in Merksem vond het wijkteam een grote hoeveelheid tabak. “De verpakkingen waren niet voorzien van de vereiste taks vignetten. De zeventig pakjes sigaretten zijn in beslag genomen. Ook in twee nachtwinkels vond de politie namaakgoederen namelijk condooms. De vijftig pakjes onveilige namaakproducten zijn in beslag genomen”, aldus de politie.

Tot slot schond één van de gecontroleerde jongeren zijn net opgelegde huisarrest. Bij hem was ook iemand die een contactverbod schond.

alya, nelo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners