De verkeerspolitie hield afgelopen weekend een alcoholcontrole in Antwerpen, waaronder op de Groenendaallaan.  © Politie Antwerpen

50-tal weggebruikers beboet bij alcoholcontrole in Antwerpen

De Antwerpse politie voerde afgelopen weekend op verschillende plaatsen in de stad een alcoholcontrole. In totaal werden een vijftigtal weggebruikers beboet voor het rijden onder invloed. Drie van hen hadden zoveel gedronken dat ze onmiddellijk hun rijbewijs moesten afgeven.

alya

De verkeerspolitie vatte in de nacht van vrijdag op zaterdag post op de Vosseschijnstraat, de Charles de Costerlaan en de Groenendaallaan. “In totaal werden 708 voertuigen aan een controle onderworpen”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Elf bestuurders bliezen ‘alarm’, negentien anderen legden een positieve ademtest af. Drie van hen hadden zoveel gedronken dat ze hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen moesten afgeven.”

Ook op zaterdag werd er gecontroleerd. Langs de Boomsesteenweg en de d’Herbouvillekaai werden 769 bestuurders door de verkeerspolitie staande gehouden. “Een bestuurder blief ‘alarm’ en drie kregen de ‘P’ van positief te zien. Zeven bestuurders reden onder invloed van drugs, hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken”, zegt Bruyns.

Het VOT van de regio City liet nog eens 391 personen blazen aan de Plantin en Moretuslei. “Niemand van hen reed onder invloed. Wel stelden ze een aantal andere inbreuken vast zoals het rijden zonder rijbewijs, een vervallen keuring en het niet dragen van de gordel”, aldus Bruyns.

Ook zondag op de Deurnebaan en aan de Binnensingel legden 661 mensen een alcoholtest af. Eén van hen blies alarm, een andere bestuurder blies ‘positief. Er werd ook een positieve drugstest afgelegd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners