©  BELGA

Politie betrapt 23 chauffeurs onder invloed van alcohol of drugs

Lier, Heist-op-den-Berg, Putte, Duffel -

De meeste politiezones namen het voorbije weekend deel aan het Weekend zonder Alcohol, de afsluiter van de winter-bobcampagne. 23 bestuurder reden onder invloed van drugs of alcohol.

Theo Derkinderen

In Lier moesten 607 chauffeurs aan de kant voor een controle. Zes bestuurders hadden te diep in het glas gekeken. Zij kregen een rijverbod van enkele uren. Eén bestuurder testte positief op het gebruik van drugs. Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken. Eén auto werd in beslag genomen omdat hij niet verzekerd was.

In Heist-op-den-Berg bleken vijf personen onder invloed van alcohol te zijn. Vier van hen bliezen ‘alarm’, een vijfde ‘positief’. Opvallend was dat er zich een kop-staartaanrijding voordeed tijdens een alcoholcontrole. Eén van de bestuurders testte positief op het gebruik van drugs. Hij mocht zijn rijbewijs meteen voor vijftien dagen inleveren.

De politiezone Bodukap voerde dan weer controles uit in Putte en Duffel. Tien chauffeurs hadden te veel gedronken. Acht van hen kregen een rijverbod van enkele uren, van twee anderen werd het rijbewijs voor vijftien dagen ingetrokken. Twee bestuurders moesten ook een speekseltest afleggen, maar die bleek negatief te zijn.

Opvallend was dat er vier automobilisten, bij het zien van de controle, rechtsomkeer maakten. Ze konden door de politie geïntercepteerd worden en moesten alsnog een ademtest afleggen. Alle vier hadden ze te veel gedronken. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners