Aangeboden door GVA Shop

Infraroodpanelen, de oplossing voor hoge energierekeningen?

Het nieuwe jaar is gestart en de winter is in volle gang. Wie het tot nu toe goed volhield om de verwarming laag te houden, verlangt zo stilaan toch wel naar wat extra warmte. Maar dan wel liefst zonder de extra kosten, dus zoeken we met z’n allen naar andere oplossingen om zonder gas te verwarmen. Vandaag: de infrarood paneelverwarming.

Wat is het?

Je kent infraroodwarmte onder andere van terrasverwarming en sauna’s. Dit zijn infraroodstralingen met een korte golf terwijl infraroodsystemen voor binnen gebruikmaken van een lange golf, die een stuk verder reikt.

Je centrale verwarming verwarmt de lucht in de hele ruimte. Als je geen warmtepomp hebt, loopt dit met de huidige gasprijzen helaas aardig in de papieren. Infraroodpanelen daarentegen geven lokale stralingswarmte af, waarmee ze voorwerpen, personen en de muren verwarmen. De warmte is het best te vergelijken met het gevoel van zon op je huid. Stap je een eind weg van het paneel, dan voelt het alsof er een wolk voor de zon schuift.

LEES OOK. Hoe creëer je een luxueus hotelgevoel in je slaapkamer?

Nadelen

Daarmee heb je meteen het grootste nadeel van infraroodpanelen te pakken: als je er een grote ruimte mee wilt verwarmen, zal je er veel moeten plaatsen. Verder is het belangrijk om de heater niet te dicht tegen je meubels te plaatsen, aangezien de voorwerpen in de ruimte snel mee opwarmen. Ook droogt de stralingswarmte de lucht uit. In vochtige huizen is dit uiteraard geen nadeel, dan helpt het net schimmel te voorkomen.

Voordelen

Daar staan wel fiks wat voordelen tegenover. Aangezien het paneel meteen warmte uitstraalt, is het erg geschikt voor kleinere ruimtes waar je maar af en toe of snel verwarming nodig hebt, zoals de badkamer of slaapkamer. Ook wanneer je bijvoorbeeld lang op één plaats stilzit, zoals voor je bureau of tijdens het televisiekijken is het voordeliger om enkel die ruimte met een paneel te verwarmen, en de verwarming in de rest van het huis laag te houden. Infraroodpanelen zijn daarom erg geschikt als bijverwarming, en daarin veel efficiënter en goedkoper dan traditionele elektrische kacheltjes. Door het elegante design en compacte formaat passen de smalle witte panelen bovendien in elk interieur. Je kan zelf kiezen of je het paneel aan de muur hangt, of op de grond plaatst.

Overtuigd? Bestel hier je infraroodpaneel met hoge korting op de adviesprijs. 

LEES OOK. Met deze 10 tips merk je echt het verschil op je energiefactuur

Meer over GVA - webshop

GVA Mobiliteit