Van Doren in actie tegen Zuid-Korea. ©  BELGA

WK HOCKEY. Sterspeler van de Red Lions Arthur Van Doren laat laatste groepstraining schieten voor duel met Duitsland

Arthur Van Doren heeft niet deelgenomen aan de groepstraining van de Red Lions, op het oefenveld aan het Kalinga Stadium in het Indiase Bhubaneswar, nadat hij sinds afgelopen woensdag last ondervindt van een spierprobleem in de rug. Morgen om 14u30 Belgische tijd staan de Belgische hockeymannen in hun tweede wedstrijd van groep B op het WK tegenover Duitsland in een cruciale partij voor het rechtstreekse ticket voor de kwartfinale.

Michael Van DammeBron: BELGA

Simon Gougnard, die een tik kreeg en zichtbaar wat moest bekomen, onderbrak de sessie. John-John Dohmen tekende daarentegen present bij zijn teamgenoten nadat hij hersteld was van een griepje waardoor hij de 5-0 overwinning tegen Zuid-Korea op de eerste speeldag moest missen. De meest ervaren hockeyer op het toernooi, met 436 caps, moet normaal klaar geraken voor de wedstrijd tegen de ‘Honamas’. “Alles ging goed”, zei hij toen hij het veld verliet.

De Red Lions leven in een ontspannen sfeer toe naar de kraker met Duitsland. Voordat ze het trainingsveld betraden, speelden ze een potje voetbal met af en toe een schaterlach. Tijdens de training zelf lag alle focus wel op de voorbereiding van de volgende match. 

Als de Lions tegen de Duitsers zouden winnen, nemen ze een bijzonder goede optie op de eerste plaats van de groep en de daaraan verbonden rechtstreekse plek in de kwartfinales. Bij een gelijkspel zullen de Belgen een nipte voorsprong hebben op basis van het doelsaldo (+5 tegen +3 na de eerste speeldag). Een nederlaag zou de troepen van Michel van den Heuvel echter bijna zeker naar de barrages sturen, waar ze het zullen opnemen tegen een team uit groep A (Australië, Argentinië, Zuid-Afrika of Frankrijk).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hockey