“We hopen dat het zaterdagavond niet regent”, zeggen de organisatoren. Vlnr: Ludo Dijckmans, Jef Dijckmans, Anja Meerts, Carine Embrechts, Louis Boermans en Walter Mariën. © RR

‘Lichtjeswandeling’ bewegwijzerd met 6.000 brandende theelichtjes

RETIE -

In het dorpscentrum van Retie kun je zaterdagavond in het donker een speciale wandeling volgen: een route van 3,3 kilometer die helemaal bewegwijzerd is met brandende theelichtjes. “We hopen alleen dat het niet regent”, zeggen de organisatoren.

Eddy Meulemans

De ‘lichtjeswandeling’ is een initiatief van vrouwenvereniging Ferm en de Landelijke Gilde. Hoewel er pijlen langs het parcours staan, hoef je geen schrik te hebben dat je verloren gaat lopen, want links en rechts van de weg zullen er liefst zesduizend theelichtjes oplichten in even veel glasbokalen. De leden van Ferm en de Landelijke Gilde hebben daarvoor een gigantische voorraad lege choco-, confituur- en mayonaisepotten bijeengebracht.

“Onderweg staan er op vijftig plaatsen ook nog kleine en grote lichtfiguren of spreuken op parkings en opritten, onder meer in de vorm van een fiets, schildpad, bloem of Europese vlag”, zegt Jef Dijckmans (62) van de Landelijke Gilde. Er worden liefst 2.000 deelnemers verwacht.

De eerste wandelaars kunnen vertrekken om 17.30u, zodra het donker wordt, aan zaal Den Dries. Inschrijven kan tot 21u. De wandeling loopt volledig over goed begaanbare wegen en paden en is voor iedereen toegankelijk. Achteraf kun je in zaal Den Dries of verderop in de refter van de gemeenteschool in de Peperstraat nog blijven plakken. Behalve koffie, bier en frisdrank worden er ook versgebakken pannenkoeken geserveerd. Deelname: 5 euro.(ema)

Onderweg staan er op vijftig plaatsen kleine en grote lichtfiguren of spreuken, waaronder ook het logo van de gemeente Retie. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners