© Bart Van den Langenbergh

Voetballer deelt vuistslagen uit aan ploegmakker: dader krijgt zes maanden cel met uitstel

Westerlo, Bonheiden, Nijlen

De rechtbank in Turnhout veroordeelt Y.B.H. (21), een voormalige speler van voetbalclub Lierse Kempenzonen, tot een celstraf van zes maanden met uitstel voor een vechtpartij met een toenmalige ploegmaat.

B.H. uit Bonheiden kreeg het op 22 maart 2021 aan de stok met een toenmalige ploegmaat uit Nijlen. De twee kregen het op een trainingsveld van de club in Westerlo met elkaar aan de stok. Het slachtoffer bracht na een nieuwe woordenwisseling zijn trainer op de hoogte, waarna B.H. de boodschap kreeg dat hij niet meer welkom was.

Op de parking van de club kwam het daarna tot een vechtpartij. B.H. deelde enkele vuistslagen in het gezicht uit aan de andere jongeman. Enkele ploegmakkers moesten tussenkomen om het incident niet verder te laten escaleren.

Volgens Y.B.H. werden de feiten uitgelokt door het slachtoffer, maar de rechtbank volgde die stelling niet. De twintiger werd veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel en een boete van 400 euro. De beklaagde moet een schadevergoeding van 1.000 euro betalen aan de 20-jarige ex-ploegmaat. (bvdl) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners