Steven Smet, Wim Cuyvers en Kim De Prins van het schildersbedrijf zijn aan de slag in het huis. © Tommy Maes

Schildersbedrijf neemt door blikseminslag getroffen huis gratis opnieuw onder handen: “Spijtig dat papa het niet meer kan meemaken”

Dessel -

De woning van Leo Wuyts en Adrienne Adriaansen uit Dessel werd eind juni 2020 zwaar getroffen door een brand na een blikseminslag. Schildersbedrijf Paint & Style beloofde toen de woning gratis te herschilderen. Belofte maakt schuld: na de heropbouw van het huis nemen de schilders het huis onder handen.

TOMMY MAES

Op vrijdag 26 juni 2020 trok een kort maar hevig onweer over de Kempen en richtte op verschillende plaatsen schade aan. Zo werd de woning van Leo Wuyts en Adrienne Adriaansen in de Boonhofstraat in Dessel getroffen door de bliksem, met een uitslaande brand als gevolg. De ravage was enorm. Het dak was compleet vernield en de bovenverdieping brandde volledig uit. Ook de rest van het huis liep zware schade op. Daarom moest het huis opnieuw worden opgebouwd.

De woning was voor de brand nog maar pas gerenoveerd. Een week voor de brand was de gevel geschilderd. Om de familie te steunen beloofde Wim Cuyvers van het Desselse schildersbedrijf Paint & Style om het huis gratis opnieuw te schilderen. Maar eerst moest het huis opnieuw worden opgebouwd.

De woning werd eind juni 2020 zwaar getroffen door een brand na een blikseminslag. Het dak was compleet vernield en de bovenverdieping brandde volledig uit. © Bert De Deken

Leukemie

Kort na de brand sloeg het noodlot opnieuw toe bij Leo en Adrienne. Leo kreeg de diagnose leukemie. In 2021 overleed hij als gevolg van de ziekte. “Omdat vader vaak naar het ziekenhuis moest voor zijn behandeling, schoof de heropbouw van het huis altijd maar op”, vertelt zoon Koen Wuyts. “Het bleef zijn grootste wens dat het huis opnieuw werd opgebouwd. Voor zijn overlijden heeft hij nog de ruwbouw van het huis kunnen zien. Het is spijtig dat hij de volledige heropbouw niet meer heeft kunnen meemaken.”

Ondertussen is het huis volledig heropgebouwd en woont Adrienne er opnieuw in. Momenteel nemen de schilders van Paint & Style het huis nog onder handen. “Belofte maakt schuld”, zegt zaakvoerder Wim Cuyvers.

“Na de brand heb ik beloofd om het huis opnieuw gratis te schilderen. En daar zijn we nu mee bezig. Verfproducent Sigma heeft de nodige verf geschonken en wij schilderen nu het huis. Mijn vader woont in dezelfde straat als Leo en Adrienne en zij hebben net als andere buren mijn bedrijf altijd gesteund door ons in te schakelen voor schilderwerken. Dit is dus het minste wat we kunnen terugdoen.”

“Natuurlijk zijn we heel dankbaar voor deze geste van het schildersbedrijf”, zegt Koen Wuyts. “Voor mijn moeder is het ook een moment om de lange periode van miserie definitief af te sluiten, ook al zal die periode ons altijd bijblijven. We kunnen helaas niet vergeten wat er de afgelopen jaren is gebeurd, maar hopelijk kunnen we dat nu afsluiten.”  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners