Keano De Stobbeleir (Beerschot) is Racing Mechelen-verdediger Nick Spaenhoven te snel af. © GOYVAERTS

Gemiste kansen zijn fataal voor Jong Beerschot: “We belonen onszelf opnieuw te weinig”

Beerschot B blijft na het nipte 1-2-verlies tegen RC Mechelen op de laatste plaats. Een zure nederlaag die had kunnen vermeden worden, maar een aantal glasheldere mogelijkheden werden de nek omgewrongen.

De beste kans in de hele wedstrijd kregen de Mannekes al na twintig seconden. Het was kapitein Tomas Muyldermans die van dichtbij naast de paal mikte. “Het had de match een heel ander beeld kunnen geven”, besefte de aanvoerder. “In de eerste vijf minuten kregen we trouwens nog een mooie kans die helaas ook werd gemist. We begonnen sterk, we speelden ook niet slecht en we haalden via Jasper Goossens op strafschop een achterstand op. Dat zijn allemaal positieve punten maar het vertaalde zich niet in puntenwinst. En dat is eigenlijk al een heel seizoen ons probleem. We spelen niet slecht, we liggen nauwelijks onder en we krijgen van de tegenstanders vaak lovende commentarenMaar helaas, je koopt er heel weinig mee.”

Tien minuten voor het einde was het even schrikken toen doelpuntenmaker Jasper Goossens minutenlang op de grond bleef liggen met een hoofdblessure. “Jasper boog zich naar beneden om een bal weg te koppen en kreeg pardoes een trap tegen het hoofd”, wist zijn trainer Cederique Tulleners. “Hij moest niet naar het ziekenhuis en we hopen allemaal dat zijn blessure meevalt. Hij verdiende beter dan dit, jammer dat zijn strafschopdoelpunt geen punt opleverde.”

Tulleners hinkte op twee gedachten na het nipte verlies. “Het is al vaker gebeurd dit seizoen. We missen doeltreffendheid voor doel en dat kostte ons toch al punten. En soms is er ook pech mee gemoeid. Neem nu het tweede doelpunt van RC Mechelen, één van mijn spelers gleed uit en de aanvaller had vrije baan om de winnende te maken. Bovendien weet ik niet waarom onze tweede goal werd afgekeurd in de tweede helft. Mijn ploeg heeft zeker al progressie gemaakt in vergelijking met het begin van de competitie, we zijn heel vaak de evenknie maar het vertaalt zich te weinig in punten. En zo kom je op de laatste plaats terecht en denkt men wel eens vaker dat we niet beter kunnen. Maar dat is zeker niet het geval”, blijft Tulleners hoopvol naar de toekomst kijken. (gf)

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS