Sam Valgaeren moest zijn meerdere erkennen in Noah Conteh © mpics

Sam Valgaeren moet enkel Noah Conteh voor zich dulden op het PK veldlopen: “Zilver was het hoogst haalbare”

In Hulshout werd zondagmiddag het provinciaals kampioenschap veldlopen georganiseerd. De aanwezige sterke wind zorgde voor een zware wedstrijd. De organiserende club AC Hulshout keek uit naar de prestaties van Sam Valgaeren. Valgaeren liep een knappe korte cross, maar moest zich neerleggen bij een tweede plaats. “Noah Conteh was een maatje te groot”, aldus Valgaeren.

“Het was al snel duidelijk dat Noah Conteh een maatje te groot was voor mij”, zuchtte Valgaeren na afloop. “Na 300 meter moest ik hem al laten gaan. Hij sloeg een gat van 50 meter en ik kon het verschil daartoe beperken. Dichter komen lukte me weliswaar niet. Ik ben blij dat ik Louis Vanroy (Atletiek Belgica Edegem) nog kon terughalen en zo op de tweede plaats kon finishen. Zilver was vandaag (zondag, red.) het hoogst haalbare.”

Ook winnaar Noah Conteh was tot het uiterste gegaan. “Ik koos voor een heel hoog tempo vanaf de start”, gaf de 19-jarige loper van Olse Merksem mee. “Ik wist immers dat ik in het begin van de wedstrijd een kloof moest slaan. De specialisten van de korte afstand hebben allemaal een stevig eindschot. Zelf heb ik mij in de voorbije periode op het langere werk toegelegd. Na de eerste van de twee ronden volgde Van Roy nog op korte afstand, maar even later brak de veer bij hem. Valgaeren kwam op het einde nog wat dichter, maar kon mij gelukkig niet meer bedreigen voor de zege.”

Schadron wint bij de vrouwen

Bij de vrouwen greep Laura Schadron van het Zwijndrechts Atletiek Team de provinciale titel. “Ik loop regelmatig in de top tien van de Lotto Cross Cup, dus gaf ik mij een goede kans op de titel”, aldus Schadron. “Ik nam meteen de leiding maar kon mijn tegenstrevers niet meteen lossen. Ik pakte het wel verstandig aan. Tegen de wind in hield ik mij gedeisd maar op een helling kon ik mij toch loswerken. Meteen lag de weg naar de zege open.” Schadron liet de jonge Nele Vanopstal en Sofie Lauwers achter zich.

De lange cross werd bij de mannen gewonnen door Tim Van de Velde (AC Duffel) voor Laurent Bierinckx (AC Hulshout). Bij de vrouwen ging de zege naar Elke Godden (AV Kontich-Aartselaar). Jolien Denis (AC Duffel) eindigde als tweede.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Atletiek