Quinten Simons probeert Guus Hupperts de bal af te snoepen. Zwarte Leeuw pakte tegen Diest drie belangrijke punten. © Guy Meurs

Niels Van De Vel zet knappe reeks neer met herboren Zwarte Leeuw: “Nooit de kopjes laten hangen”

Zwarte Leeuw staat niet langer op de laatste plek. Dankzij een 0-2-zege afgelopen weekend in de degradatietopper tegen Diest geven Niels Van De Vel en co. de rode lantaarn door aan de Vlaams-Brabanders.

Kristof Gabriels

De Leeuwen klommen zaterdagavond na amper twee minuten al op voorsprong. “We wisten wat er op het spel stond en als je dan zo aan de match kan beginnen, is dat heel mooi meegenomen”, glundert Niels Van De Vel. “Ook na die vroege 0-1 hadden wij het betere van het spel. Zo kwamen we een paar keer dicht bij de 0-2, maar die viel uiteindelijk pas zo’n twintig minuten voor tijd.”

Na een vier op zes vlak voor Nieuwjaar doen de Leeuwen na de jaarwisseling zelfs nog beter met een zes op zes. “We staan er de laatste weken duidelijk als team. Bovendien hebben we nooit de kopjes laten hangen en daar worden we nu eindelijk voor beloond. Daarom doet dit ook zo’n deugd. Daarnaast geeft die goede periode ons duidelijk vertrouwen en kunnen we hier absoluut op verderbouwen.”

Stap hogerop

Van De Vel is ondertussen wel aan zijn laatste maanden bezig bij Zwarte Leeuw. “Hoogstraten heeft mij een sportieve kans gegeven die ik niet kon laten liggen. Ik ben tenslotte 28, waardoor het nu of nooit is om de stap hogerop nog te zetten. Al ga ik er eerst nog alles aan doen om Zwarte Leeuw in derde nationale te houden zodat ik in schoonheid afscheid kan nemen. En oké, de weg naar het behoud is nog lang. Maar als we de lijn van de afgelopen weken kunnen doortrekken, zijn ze nog niet klaar met ons”, besluit Van De Vel.

Dat zag ook coach Gino Swaegers zaterdagavond. “We hebben nog maar eens laten zien dat Zwarte Leeuw allesbehalve dood is”, aldus de Rijkevorselse T1. “Ik vond ons als team bijvoorbeeld een heel sterke wedstrijd spelen. Daarom mogen we hier ook gerust even van genieten. Alleen niet te lang, want er wachten ons nog dertien finales. Van euforie is dus absoluut geen sprake, maar we staan toch tenminste al terug onder de mensen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen