De 2-5 van Thomas Wils kwam te laat om nog voor spanning te zorgen tegen Bocholt. Turnhout blijft zo met lege handen achter. © mpics

Turnhout en Jef Coeckelberghs gaan opnieuw pijnlijke onderuit: “Elke voorzet ging binnen”

Het gaat van kwaad naar erger met KFC Turnhout. De Binken verloren voor de zesde keer op rij en incasseerden tegen Bocholt op een kinderlijk eenvoudige manier vijf doelpunten. “We slikken te veel goals”, zuchtte Jef Coeckelbergs na de 2-5-nederlaag.

Met een knappe vrije trap scoorde Jef Coeckelbergs op het halfuur de aansluitingstreffer. Het gaf de Turnhoutse burger even moed. Maar een ongelukkig eigen doelpunt van Cisse Van De Vijver op slag van rust fnuikte de terugkeer van de thuisploeg. Turnhout grijpt zo opnieuw naast de zege.

“Haast elke voorzet van Bocholt ging binnen. Het heeft ongetwijfeld met onze kwaliteit en die van onze tegenstander te maken. Want Bocholt dwong niet meer kansen af. Als we vorig seizoen tweemaal scoorden, wonnen we. Nu zijn dikwijls drie doelpunten niet voldoende voor een punt. (cynisch) Ik trek me op aan de zestien wedstrijden die nog op het programma staan. Maar dan moeten we wel dringend punten pakken. Anders wordt het een lang seizoen. We willen ons absoluut redden. Omdat we in deze reeks thuis horen. Ook de staf en het bestuur delen die mening.”

Ondertussen laat de contractverlenging van Coeckelberhgs op zich wachten. “Ik heb een gesprek gehad met de club. Maar er is ook interesse van andere clubs en zolang ik niet bijteken, ben ik een vrije speler. Al wil ik niet te veel met volgend seizoen bezig zijn. ” Het wordt alleszins zaak voor KFC Turnhout om snel werk van te maken van de contractverlengingen. Zeker nu Akram Tourki op weg is naar Hoogstraten, Berne Jacobs wellicht afzakt naar het provinciale voetbal en ook Rico en Louis Coeckelbergs een aflopen contract hebben.

Dave De Herdt geeft de moed niet op. “Ik had een ander gevoel dan tegen City Pirates. Bocholt pakte de momenten en wij niet. In plaats van 2-3 werd het 1-4. Alles zit in deze fase van de competitie tegen. We missen veel spelers en dan vielen Cisse Van De Vijver en Sander Emmen ook nog eens geblesseerd uit. Jonge spelers als Sepp Versmissen en Xander Raymaekers deden het goed. Net zoals de invallers. Veel ploegen zijn minder dan ons en de terugronde is pas begonnen. Iedereen binnen de club zal al het mogelijke doen om het behoud te verzekeren. Ik zal de spelers maximaal het vertrouwen blijven geven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen