Uitgekookt Sint-Lenaarts smeert Houtvenne eerste nederlaag aan: “Het moment om ze te pakken”

Houtvenne is dan toch niet onklopbaar. Dat bewees een sterk Sint-Lenaarts afgelopen weekend door de leider een eerste seizoensnederlaag toe te dienen. Marijn Kenis zorgde halfweg de tweede helft voor het enige doelpunt van de avond.

Kristof Gabriels

De Eesterploeg had nochtans al veel vroeger de weg naar doel kunnen vinden. “We hebben vooral in de eerste helft verschillende kansen gehad om de score te openen, maar de verlossende 1-0 bleef lange tijd uit”, vertelt Marijn Kenis na afloop. “Al is de zege wel meer dan verdiend. Zelfs toen we het in de tweede helft iets lastiger kregen, hebben we op karakter weinig of niks weggegeven.”

Voor Kenis was het pas zijn allereerste doelpunt van het seizoen. “Dat is misschien de reden waarom ze mij een beetje vergeten waren. (lacht) Al moet ik wel zeggen dat de bal mooi binnenging. Bovendien was het het ideale moment voor mijn eerste treffer. Niet alleen omdat het tegen de koploper was, maar vooral omdat mijn goal ook drie gouden punten oplevert.”

Door het plotse vertrek van Giannique de Vulder verhuisde Kenis opnieuw naar de rechterflank. “Ik heb daar in het verleden genoeg gestaan, waardoor het zeker niet onvertrouwd aanvoelde. Daarnaast speelden de omstandigheden ook in ons voordeel. Door de zware regenval van de afgelopen dagen lag het veld er bijvoorbeeld loodzwaar bij, terwijl Houtvenne het gewoon is om op kunstgras te spelen. Het was dus het moment om ze te pakken.”

Zege niet gestolen

Coach Sam Vermeylen was vooral blij met de reactie van zijn groep na de 3-1-nederlaag afgelopen woensdag tegen Termien. “Zoiets kan gebeuren”, aldus de Sint-Lenaartse T1. “Zeker omdat we meer dan drie maanden niet verloren hadden. Maar het is dan vooral belangrijk om meteen de draad weer op te pikken en dat hebben we gedaan. We hebben de zege tegen Houtvenne bijvoorbeeld absoluut niet gestolen. Zeker de eerste helft was duidelijk voor ons. Na de pauze hadden we het iets moeilijker, maar we stonden goed. Een dikke chapeau dus voor mijn groep.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen