© BFM

Schijn buiten haar oevers getreden: trage weg staat helemaal blank

Wommelgem/Wijnegem -

Het is voorlopig niet mogelijk om via de trage weg snel van Wommelgem naar Wijnegem te fietsen. Door de hevige regenval is de Schijn buiten haar oevers getreden en is er van een fietspad tijdelijk geen sprake meer.

jaa

Veruit de aangenaamste weg om vanuit Wommelgem naar het Wijnegem Shopping Center te fietsen is sinds 2017 de oude buurtweg 24, die sinds de aanleg tot volwaardig fiets- en wandelpad omgedoopt werd tot Koeiestraatje.

De brede in harde kalksteen aangelegde weg, exclusief bestemd voor fietsers en voetgangers, slingert vanaf de vroeger doodlopende Doornaardstraat door de Schijnvallei tussen weiden met paarden, boomgaarden en bloemen, passeert de Ternesse Golf & Country Club om uit te komen in de Krommelei op grondgebied Wijnegem. Tussendoor steek je via een fraaie houten brug ook nog eens de Schijnrivier over.

Het Wijnegem Shopping Center ligt zo plots om de hoek. Normaal toch want van fietsen is voorlopig geen sprake meer. De trage weg staat helemaal blank. Het is onduidelijk of de gemeente en zo ja welke van de twee, de verbinding opnieuw bruikbaar zal maken voor fietsers en voetgangers. Voor wie het toch waagt, lijkt een waterbestendig pak geen overbodige luxe.

jan auman

LEES OOK. Hoge waterstanden in riviertjes door zwaar regenweer niet per se goed nieuws voor de natuur

© BFM

©  bfm

©  bfm© Yasmine Verschooten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners