©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Bestuurder zonder rijbewijs vlucht weg na ongeval in Oelegem, hij wordt opgepakt in Schilde

De politiezone Zara heeft zondagmiddag een chauffeur gearresteerd die gevlucht was na een botsing in Oelegem. Na een zoekactie en het inschakelen van BIN-netwerken werd de man gevat in Schilde.

Het ongeval gebeurde even voor 12 uur op de Zandhovensesteenweg in Oelegem. Twee voertuigen botsten er met elkaar waarna een van de wagens wegvluchtte. “De gevluchte auto werd even later gehavend achtergelaten op de Oelegemsteenweg in Schilde”, zegt Els Kusters, woordvoerster van de politiezone Zara (Zandhoven, Ranst). “De bestuurder was te voet weggevlucht.”

De politie startte een zoekactie waarbij ook een speurhond ingezet werd en waarbij een oproep werd verspreid via verschillende BIN-netwerken. Het was een van de leden van zo’n BIN die even later de politie belde waarna de verdachte in Schilde gearresteerd kon worden. De chauffeur was niet onder invloed maar reed met een vervallen voorlopig rijbewijs.

De brokkenpiloot verloor onderweg nog stukken, zoals in de Fazantenstraat. Hij reed met hoge snelheid door de woonstraten. ©  kma

sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners