©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

1 / 4
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Wat een anticlimax: remonte van Beerschot is maat voor niets in Deinze, dat in slotminuten toch aan het langste eind trekt

Valse start voor Beerschot in 2023. In de inhaalwedstrijd tegen Deinze kwam de winstreeks van voor Nieuwjaar tot een einde na een dolle slotfase: 3-2. Zo lieten de Mannekes een uitgelezen kans liggen om zich als eerste ploeg te verzekeren van de Promotion Play-offs.

Yannick Lambrecht

LEES OOK. ONS OORDEEL. Baeten enige man op de afspraak bij Beerschot, dat vier buizen telt

Beerschot was met zes zeges op rij nog altijd perfect in de terugronde, maar na de ingekorte winterbreak was het zoeken in Deinze. De afwezigheid van Sanusi had daar zeker mee te maken, want zonder de geschorste aanvoerder ontbrak een rustpunt in het centrum. Sebaoui, die in zijn plaats stond, is nu eenmaal niet dat type speler. Het wilde maar niet lukken om onder de druk van de thuisploeg uit te voetballen.

Ook voorin was er geen ontploffingsgevaar: de mannen van het aanvalstrio TNT vonden elkaar niet. Enkel Verlinden kon de meegereisde fans eens doen springen, maar zijn schuiver ging rakelings naast. Twee kopballetjes van Tolis waren niet genoeg om doelman Miras te verontrusten.

Dan verliep het bij Deinze – nog zonder zijn vier nieuwkomers, waaronder voormalig topschutter Lennart Mertens – beter voor doel. Staelens tekende nog voor de rust voor twee doelpunten, waarbij hij telkens veel te veel ruimte kreeg van de Antwerpse defensie. De 1-0 kopte hij binnen op een voorzet van Almenara en de 2-0 kwam er na een pijlsnelle counter. Staelens en Dansoko stonden zo danig open aan de tweede paal dat ze bij wijze van spreken zelfs tijd hadden om even te overleggen wie zou afwerken.

Koude douche

Beerschot moest herbronnen. Het is dit seizoen wel al vaker gebeurd dat we clichématig konden spreken van een match met twee gezichten, maar de ommekeer in de tweede helft bleef lang uit in de Dakota Arena. Ook de inbreng van verse krachten Koshi en Alhassan kon het tij niet meteen keren.

Pas in de 71ste minuut kwam de wedstrijd uit het niets opnieuw tot leven dankzij topschutter Baeten. Met een welgemikte trap verraste hij vriend en vijand voor de aansluitingstreffer. Die 2-1 bleek exact wat Beerschot nodig had om een versnelling hoger te schakelen en dezelfde Baeten bracht zijn ploeg tegen de verwachtingen in zelfs nog op gelijke hoogte. Hij lokte zelf de penalty uit in een duel met Van Landschoot en scoorde vervolgens ook zelf de 2-2 vanop de stip.

Oef, toch een puntje, dachten ze al in een uitzinnig uitvak. Maar wat volgde was een ijskoude douche. De blessuretijd was al ingegaan toen Deinze er nog eens doorkwam en Dansoko zijn ploeg alsnog beloonde met de winning goal: 3-2. Pijnlijke afloop voor Beerschot, maar als het echt eerlijk is, ook een terecht resultaat na een prestatie om snel te vergeten.

Beerschot blijft ondanks de nederlaag wel aan de leiding, op gelijke hoogte (35 punten) met Beveren. Dat belooft al voor de onderlinge clash volgende week op de Freethiel.

LEES OOK. REACTIES. Andreas Wieland: “Te veel als individuen gespeeld”

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Aangeboden door onze partners