Danielle leerde haar man Kris in Rob’s Big Band kennen, beide muzikanten repeteren nu vol vuur voor reünieconcert

Pulle -

De unieke ‘band of brothers’ bij militairen is een bekend gegeven, maar de ‘bigband of brothers and sisters’ bestaat blijkbaar ook. Hoewel ze al sinds 2011 gestopt zijn, waren alle muzikanten van Rob’s Big Band uit Pulle die konden, direct bereid om op 4 februari een eenmalig reünieconcert te geven in De Populier in Zandhoven. Bij de repetities blijkt dat het ensemble nog even hard swingt als elf jaar geleden.

Kristin Matthyssen

Robert Lembrechts (69) is zo’n beetje de Glenn Miller van Pulle. Een bigband is een muzikaal ensemble dat vooral geassocieerd wordt met jazzmuziek. “Het orkest omvat saxofoons, trompetten, trombones, piano, bas, drum en percussie. En niet te vergeten: zang!”, zegt Robert. “In 1990 gaven we met Rob’s Big Band ons eerste concert. Ik speelde zelf indertijd bij Gery’s Big Band en nog enkele andere. Vanuit de harmonie van Pulle kwam de vraag om hier ook een bigband op te richten. Gemiddeld speelden we zo’n drie optredens per jaar. Maar in 2011 was de drive er niet meer en zijn we gestopt.”

Tot Robert Lembrechts vorig jaar naar een concert van een bigband ging zien en daar zangeres Danielle De Cnodder (42) tegen het lijf liep. “Dat konden wij toch beter hè?”, fluisterde ze in Rob’s oor. Danielle was indertijd nog een piepjonge zangeres uit Vorselaar die alleen wat ervaring had met zingen in trouwmissen. Haar vader Staf speelde ook in Rob’s Big Band. Intussen woont ze in Rijkevorsel met haar man Kris Van Wuytswinkel. “Ik heb mijn echtgenoot in Rob’s Big Band leren kennen”, lacht ze. “Hij speelt saxofoon. We hebben samen twee zonen Wout (13) en Sam (11). Voor mij is deze bigband dus levensbepalend geweest.”

Johnny Logan

Robert en Danielle - die intussen in de New Bis Band zingt en zo ook al de achtergrondvocals bij Johnny Logan mocht zingen - polsten bij de andere bandleden of ze een eenmalig reünieconcert zagen zitten. “Er werd enthousiast gereageerd. Ook onze zanger Eddy Van de Velde uit Vorselaar is van de partij. Sinds oktober zijn we aan het repeteren.”

We mochten al eens luisteren en het klinkt alsof ze nooit gestopt zijn. Ook Robert is zichtbaar in zijn element. Of het 4 februari echt bij een eenmalig concert blijft of gaan ze ook de baan op? “Iedereen heeft er zin in, de swing en de ambiance zijn er, maar normaal blijft het bij dit ene optreden. We zitten nu in de laatste rechte lijn van de repetities. Bigbandmuziek is gewoon heel plezante muziek om te spelen”, merkt Lembrechts op.

Het reünieconcert op zaterdag 4 februari in De Populier in Zandhoven start om 20u. Kaarten kosten 15 euro, te koop via de muzikanten, in café Het Anker of door de QR-code op de flyers te scannen.

©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners