Deze Fiat 500 werd gestolen op de parking van de Brico in Borsbeek. © rr

Verdachte van carjacking in Borsbeek en mislukte gewapende inbraak in Lint opgepakt

Borsbeek, Lint -

De raadkamer in Antwerpen heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van een 33-jarige man. Hij wordt verdacht van een carjacking in Borsbeek en mislukte gewapende inbraak in Lint begin januari.

jtp

Op woensdag 4 januari reed een 71-jarige vrouw naar doe-het-zelfzaak Brico aan de de Robianostraat in Borsbeek. Op de parking maande een man haar aan om te stoppen, zogezegd omdat het achterlicht van haar Fiat 500 stuk was. “De vrouw stapte uit om een kijkje te nemen. Daarop kreeg ze een duw en ging de man er met haar auto tegen hoge snelheid vandoor”, vertelt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket.

De politie startte een onderzoek, maar kreeg de dader of de gestolen wagen in eerste instantie niet in het vizier. Dat veranderde toen een koppel zestigers vier dagen later, op zondag 8 januari, ’s ochtends geconfronteerd werd met een gewapende man in hun woning in Lint. “De dader eiste geld en de sleutels van de auto, maar de bewoners zeiden dat ze geen geld hadden. De man zette het daarna op een lopen”, zegt Aerts.

“Na intensief speurwerk van PZ Hekla kon een 33-jarige gelinkt worden aan de feiten in Lint. Hij kon dinsdag gearresteerd worden”, aldus Aerts. Tijdens een huiszoeking trof de politie ook de autosleutel van de gestolen Fiat uit Borsbeek aan. De wagen stond in de buurt geparkeerd. De 33-jarige verdachte verscheen voor de onderzoeksrechter, die besliste hem aan te houden. De man verscheen vrijdag voor de raadkamer, die zijn aanhouding bevestigde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners