Channel Zero eerder tijdens de Lokerse Feesten. © Geert Van de Velde

Clamotte Rock lost eerste namen met Channel Zero, Guano Apes en SONS

Herenthout -

Na de uitverkochte feesteditie ter gelegenheid van de 25e editie keert Clamotte Rock in Herenthout terug naar een tweedaags festival. De fans hebben even geduld moeten uitoefenen, maar stilletjes aan vallen de puzzelstukjes op hun plaats en krijgt de affiche van Clamotte Rock 2023 vorm.

Met trots kondigt de organisatie van het Herenthoutse festival dan ook de eerste namen aan. En er wordt meteen met grof geweld geschoten. Zo staat op zaterdag 20 mei 2023 de grootste metalband die België heeft gekend op het festival. Channel Zero sluit hun Belgisch-Nederlandse tournee af in Herenthout. Met deze reeks optredens vieren ze bovendien hun dertigjarig bestaan.

Het tweede zwaargewicht op zaterdag doet ongetwijfeld bij vele nineties-kids de nodige belletjes rinkelen. Met nummers als Lords of the Boards, Big in Japan en Open Your Eyes wordt het publiek naar alle waarschijnlijkheid op een aantal meebrullers getrakteerd. De Duitse Guano Apes, met frontvrouw Sandra Nasic, brengen een mix van metal, pop en rap.

Als eerste naam op vrijdag 19 mei 2023 zet de organisatie SONS. Vorige zomer speelde de rockgroep nog een tot de nok gevulde tent op Rock Werchter plat. Het is van 2018 geleden dat SONS nog eens op het podium staat in Herenthout, nadat ze toen net de talentenjacht De Nieuwe Lichting van Studio Brussel hadden gewonnen.

Verder wordt ook de eerste DJ voor Le Jardin op zaterdag gelost. Pat B staat garant voor de hardere feestjes met een mix van freestyle, hardstyle en classics.

De ticketverkoop voor het festival is intussen gestart.(mph)

www.clamotterock.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners