De fietshub in de ondergrondse parking onder de Grote Markt. © Stijn Van de Sande

Tweede fietshub geopend in ondergrondse parking onder Grote Markt: “Op korte termijn komen er nog vier bij”

Mechelen -

In de ondergrondse parking onder de Grote Markt in Mechelen werd recent de nieuwste fietshub in gebruik genomen. Nadat in september de eerste fietshub opende in Battel, is het de tweede plek waar fietsers kleine herstellingen kunnen uitvoeren of de batterijen van een elektrische fiets kunnen opladen.

Stijn Van de Sande

In het centrum van Battel, vlak bij de Leuvense Vaart, opende in september de eerste fietshub. Dat is een plek waar fietsers zelf kleine herstellingen kunnen uitvoeren of hun banden kunnen oppompen. Er staat ook een locker waarin de batterijen van een elektrische fiets veilig opgeladen kunnen worden. Op termijn moeten er minstens acht van zulke fietshubs komen in de stad. De tweede opende recent in de ondergrondse parking onder de Grote Markt, waar ook fietsen geparkeerd kunnen worden.

“Precieze gebruikscijfers over de fietshub in Battel hebben we niet, maar ik krijg er wel regelmatig positieve reacties over. Het initiatief wordt dus positief onthaald door de fietsers”, zegt schepen van Mobiliteit Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+). “Met de opening van deze tweede fietshub pal in het centrum van de stad, doen we onze titel van Fietsstad van Vlaanderen alle eer aan en komen we onze fietsers tegemoet in hun vraag naar zulke locaties.”

Mechelen telt nu twee fietshubs, daar komen er op korte termijn nog vier bij. “De zoektocht naar geschikte locaties is volop bezig. Daarvoor gaan we in overleg met verschillende partners, zoals de wijkconsulenten of handelaars in de buurt. Een lijst met potentiële locaties is volop in opmaak en we hopen dit zo snel mogelijk verder te kunnen concretiseren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen