De wielertoeristen krijgen een WADA-controleur op hun dak. © Chris Van Rompaey

Toneelkring HOP staat weer op de planken

Koningshooikt -

Hooikt Op Planken (HOP) laat na een coronastop van twee jaar weer van zich horen. De toneelkring uit Koningshooikt (Lier) speelt vanaf zaterdag 28 januari de komedie Martha en Mathilda van Pol Anrys.

Chris Van Rompaey

“Martha en Mathilda zijn twee zussen op leeftijd die samen een oubollig hotelletje runnen dat deel uitmaakt van een grote, oude boerderij. De Goudfazant, zo heet het hotel, staat een druk weekend te wachten, want we zijn aan de vooravond van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen. Een na een arriveren de gasten: een groep kibbelende wielertoeristen, een excentriek buitenlands koppel, een notaris en een privédetective”, vertelt de Lierse regisseur Walter Liekens. Wie de commissaris en zijn hulpagente in de boeien slaan, verklapt hij uiteraard niet.

De bijna volledige cast. © Chris Van Rompaey

HOP brengt met deze productie twaalf acteurs en actrices op het podium. Het merendeel van hen zijn oudgedienden, zoals Ann Van Craen en Karine Van Hool, die de twee zussen spelen. Caro Langmans debuteert als verpleegster Priscilla. Voorzitter Dirk Dillen hoopt dankzij Caro nog meer nieuw bloed naar HOP te kunnen laten stromen.

HOP speelt ‘Martha en Mathilda’ in zaal Koningshof, Mechelsebaan in Koningshooikt, vanaf zaterdag 28 januari. Kaarten kosten 11 euro. Opgelet, het merendeel van de voorstellingen is al zo goed als uitverkocht. (cvr)

Tickets: 0472.30.49.40 (17.30-19u)

Martha en Mathilda aan tafel met een wielertoeriste. © Chris Van Rompaey

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER