© Gemeente Zwijndrecht

Zwijndrecht wil beter sportaanbod voor mensen met beperking

Zwijndrecht -

De gemeente Zwijndrecht wil inwoners met een beperking duurzaam aan het sporten of bewegen krijgen. Om dat te bereiken, wil de gemeente zoveel mogelijk inwoners betrekken bij het beleid rond personen met een beperking. De gemeente start daarom een algemene bevraging.

Rebecca Van Remoortere

Meer mensen met een beperking aan het sporten of bewegen krijgen op een goede manier, daar wil de gemeente Zwijndrecht verder op inzetten. Daarom vraagt het aan mensen met een beperking of de ouders van een kind met een beperking om een vragenlijst in te vullen over onder meer de sportbehoeften.

Maar het gaat ook verder dan sporten. De vragenlijst gaat ook over culturele, educatieve en speelactiviteiten en zelfs over voor- en naschoolse opvang in Kobbe of Kozze voor kindjes.

“We willen met deze bevraging een beter zicht krijgen op de behoeften van deze doelgroep in functie van vrijetijdsactiviteiten. We zijn geïnteresseerd in de activiteiten waaraan jezelf of je kind al deelneemt buiten de school- of werkuren, wat de drempels zijn, wat er beter kan, enzovoort”, klinkt het.

De vragenlijst invullen kan nog tot en met 31 januari via www.zwijndrecht.be/bevraging-naar-vrijetijdsbesteding-voor-personen-met-een-beperking

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners