Cedric Mateso in actie voor Betekom. © mpics

Geel krijgt een les in efficiëntie, Betekom gaat met de drie punten weer huiswaarts

ASV Geel heeft 2023 slecht ingezet. Het verloor zijn inhaalmatch met duidelijke 1-3-cijfers. De spelers en staf waren nochtans gewaarschuwd. In de heenronde verloor het één keer, jawel met 5-2 op het veld van Betekom.

Marc Kempen

Geel nam de partij wel meteen in handen. Een schuiver van Haid El Assiri ging maar net naast. Even later kapte Cvijetic naar binnen en hij besloot net naast de kruising. Betekom rekende vooral op de counter en het deed dat goed. De snelle Mateso werd diep gestuurd en de bezoekende aanvaller nam meteen doelman Belkouch te grazen. De reactie van Geel bleef even uit. Het pakte uit met enkele ongevaarlijke afstandsschoten.

Toen een voorzet-schot van Joosten dreigde binnen te waaien had keeper Lopez Gomez een goede reflex in petto. In de laatste tien minuten van de eerste helft duwde Geel sterk door. Een vrijschop van Van Parijs vond opnieuw Lopez Gomez op zijn weg. Betekom kon dus met een bonus gaan rusten. Na de pauze bracht trainer Janssens met Carvalho Alleoni een extra aanvaller in bij Geel. De thuisploeg ging nog hoger spelen. Haid El Assiri schoot opnieuw nipt naast en een schicht van Carvalho Alleoni werd opnieuw door Lopez Gomez geneutraliseerd.

Veel ruimte

Ondertussen nam Geel wel alle risico’s. Het moest wel veel ruimte weggeven en die werd door de bezoekende aanvallers gretig gebruikt. Een actie tussen Dewinter en Janssens leverde een verdubbeling van de cijfers op en even later tekende opnieuw Mateso voor de 0-3. Geel leek op een afstraffing af te stevenen. Toen Carvalho Alleoni milderde, groeide er toch weer even hoop bij ASV. Het trok zich aan dat doelpunt op om nog een offensief te ontketenen. De kleine storm ging echter al snel liggen. Meer zelfs, het was Betekom dat nog dicht bij een vierde treffer kwam. Zowel Vermeiren als Dewinter troffen de paal. Geel kreeg een lesje in efficiëntie en blijft op de vierde plaats van het klassement geparkeerd.

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL