Een stevig duel tussen Wout Kerckhofs en Tiemen Wijnen. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Belisia wint verdiend van Racing Mechelen in barslechte weersomstandigheden: “Het was iets te vaak net niet”

Belisia was duidelijk niet naar Mechelen afgezakt om – alweer – met lege handen terug naar huis te keren. De afgelaste matchen, u weet wel. Het zette veel druk tegen Racing Mechelen en won uiteindelijk, niet al te onverdiend met 0-1. “Ze zijn dan ook wel een erg goed voetballende ploeg”, klonk het bij aanvaller Dries Ventôse.

Dries Van Thielen

Racing had het moeilijk met de druk die Belisia zette. Pas rond de 25ste minuut ging het geplaatst schot van Gregory Carrez net naast. “Het weer speelde vandaag ook wel parten. In de eerste helft konden zij gebruikmaken van de wind in de rug en dan kwam er ook nog die regenbui bij. Maar dat mag geen excuus zijn, want heel eerlijk: Belisia is gewoon een heel goed voetballende ploeg. Ze staan niet voor niks bovenaan het klassement”, beweert Dries Ventôse.

Belisia bleef inderdaad druk zetten en iets na het half uur was het toch prijs: Tiemen Wijnen verschalkte de verdediging en schoot de bal voorbij Ruben Smet. 0-1 en Wijnen vierde zijn doelpunt door de vinger op de mond te leggen richting het Racing-publiek, wat uiteraard niet geapprecieerd werd. Racing kwam nog eens goed weg toen op slag van rust, wanneer een schot van de vrijgelopen Alessio Allegria (ex-Thes) goed gepareerd werd door Smet.

Heel wat jonge spelers

Racing besefte dat er iets moest veranderen. “We begonnen heel degelijk aan de tweede helft”, gaat Ventôse verder. “Maar het zat ons weer niet mee. Mijn schot ging net over en Ilias Harrou schoot snoeihard op het kader. Als die er ingingen, tja dan hebben we een heel andere match. Maar het was vandaag gewoon net niet.”

Misten ze misschien de geblesseerde Kurt Weuts? “Goh, we speelden vandaag met heel wat jonge spelers die veel inzet toonden. Maar zoals ik al zei: het was vaak net niet.”

Inderdaad, het bleef vaak net niet: ballen kwamen niet aan, passes gingen een verkeerde richting uit. Opvallend: Belisia-invaller Quadvlieg werd na amper tien minuten op het veld alweer gewisseld, zonder dat hij geblesseerd was.

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS