Deze vier onherkenbare, gemaskerde KLJ’ers van Schoonbroek winnen met hun ingezonden foto een Retiese cadeaucheque van 25 euro. © RR

Gemaskerde KLJ’ers winnen fotowedstrijd Driekoningen

RETIE -

Een groep van KLJ Schoonbroek is een van de drie winnaars van de fotowedstrijd van Driekoningen in Retie. Ook de foto’s van Hans Cabron en het lokale zangkoor 4-tune vallen in de prijzen. Zij winnen elk een Retiese cadeaucheque ter waarde van 25 euro.

Eddy Meulemans

Elk jaar op 5 januari, een dag vroeger dan elders in Vlaanderen, trekken de kinderen in Retie de straat op om overal ‘Driekoningen, Driekoningen, geef mij ne nieuwen hoed...’ te zingen in ruil voor geld of snoep. Wanneer de avond valt, nemen de jongeren en volwassenen het over. Ook zij gaan verkleed van deur tot deur, of van café naar café. Alleen doen ze dat gemaskerd, zodat niemand hen herkent. Pas om middernacht gaan de maskers af en worden ze letterlijk en figuurlijk ontmaskerd.

Het gemeentebestuur riep vooraf alle zangers en zangeressen op om zich onderweg of op café te laten fotograferen en de foto te mailen of te posten op Facebook of Instagram met de hashtag #driekoningen2470. Uit alle inzendingen werden nu drie jonge en zes volwassen winnaars gekozen. Bij de jeugd kwamen Alien Van Herck, Inge Van Der Steen en Katleen Dijckmans uit de trommel. Alle kinderen die op de drie winnende foto’s staan, mogen in het gemeentehuis een goodiebag komen afhalen.

Nieuwjaarsdrink in Gemeentepark

Tot vorig jaar trakteerde de gemeente haar zingende dorpsgenoten met Driekoningen altijd op een jenever aan de kerststal. In de plaats organiseert het gemeentebestuur nu een nieuwjaarsdrink met gratis drank voor alle Retienaren. De drink vindt zondag van 10u tot 13u plaats in het Gemeentepark. (ema)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners