Rosalee Defreitas Renney uit Nijlen verkoopt zelfgemaakte babyspulletjes in de Jacobs Conceptstore in Lier. © Chris Van Rompaey

Zelfstandigen verkopen hun handgemaakte producten in Jacob’s Conceptstore: “Een mooi uithangbord voor Lierse ondernemers”

Lier, Nijlen -

Met de opening van Jacob’s Conceptstore is de Antwerpsestraat in Lier een mooie winkel rijker. Zo’n 25 lokale ondernemers verkopen er hun creaties: juwelen, handtassen, keramiek, postkaarten, kinderkledij en nog veel meer.

Chris Van Rompaey

Thomas Nouws. © Gregory Van Gansen

“In het prachtige handelshuis in de Antwerpsestraat 20 vestigden eerder al Torfs en Takko”, zegt Thomas Nouws, zaakvoerder en oprichter van Jacob’s Conceptstore. “Maar ondanks er heel wat grote ketens uit het stadscentrum verdwijnen, merkten we wel dat er zich meer hippe boetieks vestigden de jongste jaren. We stellen ook vast dat er sinds corona meer lokaal gekocht wordt.”

“Dat laatste vertelt meteen wat we te bieden hebben, want Jacob’s Conceptstore stelt een fysiek verkooppunt ter beschikking aan meer dan 25 lokale en creatieve ondernemers. Mensen die in bijberoep bijvoorbeeld juwelen, handtassen, keramiek, postkaarten en kinderkledij maken, vinden hun weg naar ons en zijn welkom om in ons concept in te stappen. Op die manier bundelen we zelfstandigen met passie en liefde voor hun handgemaakte producten. Dit grote pand wordt daardoor meteen een mooi uithangbord voor Lierse ondernemers.”

Babyspulletjes

Een van de lokale ondernemers die in de Lierse vestiging van Jacob’s Conceptstore een plekje heeft, is de Zuid-Afrikaanse Rosalee Defreitas Renney, die een jaar geleden naar Nijlen verhuisde. “Ik maak al zeven jaar allerlei babyspulletjes zoals poppen, speelgoed, kleren, slabbetjes en dekentjes. Waar het kan, gebruik ik heel graag oud linnen dat ik onder meer op rommelmarkten koop.”

“In Zuid-Afrika verkocht ik mijn zelfgemaakte babyspulletjes vooral op markten. Eens in Nijlen zocht ik op Google naar conceptstores en zo kwam ik bij Jacob’s Conceptstore terecht. Ik heb hen gecontacteerd en ze waren blij om te helpen. En ook ik ben zeer tevreden met onze samenwerking, want ik heb al een plekje in twee van hun vestigingen in Antwerpen.”

Badanaslabbetjes van Rosalee Defreitas Renney. © Chris Van Rompaey

Jacob’s Conceptstore is elke dag van 10 tot 19u open. “We kiezen voor deze brede openingsuren, zodat mensen die met de trein thuiskomen van hun werk ook nog een cadeautje kunnen komen kopen, net als mensen die op zondagochtend naar de bakker gaan en nog iets extra’s willen meenemen naar de grootmoeder ’s middags”, besluit Thomas Nouws.

Rosalee Defreitas Renney. ©  Chris Van Rompaey

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER