Pop-up vol hippe handtassen of een nieuwe bloempot uit oud beton: de shoppingtips van citta

De Lange Koepoortstraat heeft er een tijdelijk, modeadresje bij. En, wanneer twee creatieve, drukbezette mama’s de handen in elkaar slaan, dan krijg je een nieuw kinderboek. Wij geven je elke week enkele tips om te shoppen in Antwerpen.

Ellen Bogaert

Verhaaltje voor het slapengaan

Wanneer twee creatieve, drukbezette mama’s de handen in elkaar slaan, dan krijg je een nieuw kinderboek. In dit geïllustreerd verhaal stoppen de kinderen de volwassenen in bed, want die zijn doodmoe en daar hebben ze zo hun redenen voor. Ideaal voor ouders wiens kleintjes al eens het slaapritueel proberen te rekken. De Berchemse Lynn Pinsart kroop in de pen, terwijl de Kontichse Julie Vangeel voor de illustraties zorgde.

Uitgegeven bij Pelckmans Uitgevers, te koop in de betere boekhandel voor 18 euro, 32 blzn., www.pelckmansuitgevers.be

Nieuwe bloempot uit oud beton

Na twee jaar testen en investeren brengt het Antwerpse PAJU Design zijn gerecycleerde betonnen potten op de markt. Ieder exemplaar bestaat voor 70% uit beton dat afkomstig is van oude wegen en bruggen. De brokstukken worden tot heel kleine deeltjes vermalen en vervolgens gemixt met nieuw beton dat zorgt voor de hechting. Met deze nieuwe producten breidt het designlabel zijn assortiment van buitenaccessoires, kandelaars en kussens verder uit.

Op de foto Halo White Planter, verkrijgbaar in twee afmetingen. Prijzen van de potten vanaf 109 euro. www.pajudesign.com

Pop-up vol hippe handtassen

De Lange Koepoortstraat heeft er een tijdelijk, modeadresje bij. Tot eind april shop je bij ontwerpster Sofie Darche een hippe collectie handtassen. Sofie heeft er ook haar eigen atelier waar je terechtkan voor herstellingen en je zelf je handtas kan samenstellen volgens je favoriete kleur en afwerking. De ontwerpster doet niet mee aan massaproductie. Ze maakt ieder exemplaar zelf of laat het vervaardigen in een klein Europees familieatelier. Door in te zetten op onderhoud en herstellingen wil ze haar klanten aanzetten tot duurzaam consumeren.

Pop-up SofieDarche, Lange Koepoortstraat 70, 2000 Antwerpen. Prijs van de tas op de foto: 273 euro. www.sofiedarche.be