Het eerste elftal van KFC Zammel. ©  mpics

Pulle en Zammel pakken periodetitel in 4de provinciale

Door afgelastingen en verplaatsingen door WK-wedstrijden van de Rode Duivels duurde het iets langer tot de laatste periodetitels in vierde provinciale uitgereikt konden worden. Pulle (4de provinciale E) en Zammel (4de provinciale F) verzekerden zich ondertussen van de eindronde.

dsvn

4de provinciale E: Pulle (41 op 45)

Er staat dit seizoen geen maat op Pulle dat dit jaar nog geen enkele competitiewedstrijd verloor. “We hielden ook nog acht keer de nul”, zegt Brent Dyck. Pulle slikte nog maar negen tegentreffers en is daarmee – samen met Kalfort Puursica – de minst gepasseerde verdediging in de provinciale reeksen. “Ons eerste doel is daarmee gehaald: we wilden absoluut die eindronde spelen en misschien zelfs promoveren. In 3de provinciale zijn er iets meer voetballende ploegen en dat ligt ons wel.”

“Vorig jaar haalden we op het nippertje de eindronde, nu is de eerste horde toch al overwonnen. En stiekem hoop je dan op meer”, aldus coach Kristof Van Nueten.

Pulle sloot ook de eerste periode af met een klinkende 7-0-overwinning op Lentezon-Beerse. “Van dat doelsaldo liggen we eigenlijk niet wakker hoor. Het doet deugd om eens met 7-0 uit te halen, maar ik wisselde in de tweede helft wat jongens, met het oog op de topper van komend weekend tegen de nummer twee Oosthoven.”

De grote uitdager van Pulle komt inderdaad uit Oosthoven, dat 38 punten pakte. Dyck: “Zij hebben ook zo’n sterke ploeg. Maar met die 7-0 op zak, ben je toch dat tikkeltje meer gemotiveerd. Het loopt gewoon goed bij ons. Iedereen doet zijn extra meter werk om de andere te helpen.”

Werd de periodetitel danig gevierd? “In de kantine wel ja, maar we hebben het eerder rustig gehouden. Veel jongens zitten momenteel midden in de examens. Gelukkig hebben ze aangegeven dat ze toch blijven trainen en spelen”, aldus Dyck.

4e provinciale F: Zammel (27 op 42) 

Bij Zammel verliep de periodetitel nog rustiger. Zij hadden al hun wedstrijden voor de winterstop afgewerkt en moesten zondag gewoon hopen dat Netezonen niet won van Herenthout (het werd 1-1, red.). “Toen ik het nieuws binnenkreeg dat we de periodetitel hadden gepakt, heb ik de ploeg gefeliciteerd in onze WhatsApp-groep”, zegt coach Steve Beneens. “Want het loopt echt goed dit seizoen. We hebben een jonge ploeg die graag vrank en vrij voetbalt. Na vorig jaar (waarin Zammel nipt het kampioenschap moest laten aan Ramsel, red.) voelen we nog steeds geen druk. De eindronde hebben we nu te pakken, maar we hebben niet de ambitie om ergens specifiek te eindigen.”

“Dat kan ook moeilijk in deze reeks, want in tegenstelling tot vorig jaar zijn er nu nog altijd tien ploegen in staat om eerste te eindigen.” Het hele klassement staat inderdaad op een zakdoek. Het verschil tussen de leider en nummer tien, KFC Tongerlo, bedraagt amper negen punten.

Toch speelt Zammel graag in deze reeks. “Vorig jaar was het soms na 50-60 minuten duidelijk dat we een wedstrijd hadden gewonnen. Dit jaar moeten we 90 minuten knokken. En er zijn heel wat derby’s”, weet goaltjesdief Marijn Gielis. “Zelf ben ik van Laakdal dus ik kijk enorm uit naar de match op het einde van deze maand. Zeker omdat ik de heenmatch heb moeten missen door een blessure.” Ook al was Marijn Gielis zeven weken out, zijn doelpuntenteller staat nog altijd op negen goals in acht wedstrijden. “Dat kan inderdaad tellen, maar ik maak die ook niet alleen, he.”

Vorig jaar vormde Gielis, samen met Kenzo Laenen het gouden spitsenduo dat – hou vast – 83 treffers maakte. “Het is jammer dat hij vertrok, maar ik kan hem geen ongelijk geven. Er werden wel drie nieuwe jongens aangetrokken, maar dat was in het begin wat aanpassen. Nu loopt het echt gesmeerd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen