De clics- & legostage is een kanshebber om snel volzet te zijn. Op tijd inschrijven is de boodschap. ©  Play & Sport

Rush op zomerkampen kan weer beginnen: bij Play & Sport starten inschrijvingen deze week

Malle, regio -

Veel ouders uit onze regio zitten woensdag 11 januari weer met enige stress op vinkenslag, want dan starten de inschrijvingen voor de vakantiestages van Play & Sport uit Malle. De grootste aanbieder uit onze regio wil komende zomer weer 5.000 kinderen een topkamp bezorgen. Extra uitdaging wordt de zoektocht naar 500 monitoren. Net zoals scholen te kampen hebben onder een lerarentekort ondervinden ook organisatoren van sport- en creakampen voor kinderen dat het moeilijker wordt om gemotiveerde jonge mensen te vinden die in de schoolvakanties willen werken.

Kristin Matthyssen

De afgelopen dagen werd aan de schoolpoorten al druk onder ouders afgesproken voor welke vakantiekampjes ze hun kinderen deze krokus-, paas- en zomervakantie gaan inschrijven. Play & Sport Malle biedt niet alleen sportstages aan, maar breidt ook haar aanbod aan crea- en themakampen elk jaar verder uit. De aanbieder mikt vooral op kinderen in de basisschoolleeftijd tussen 3 en 12 jaar. “Normaal mogen kindjes meedoen vanaf het jaar dat ze drie worden”, zegt Stijn Verhaegen van Play & Sport. “Het enige wat we vragen is wel dat ze zindelijk zijn. Wat opvalt is dat de kleuterstages altijd het snelst volzet zijn. Onlangs kreeg ik telefoon van een mama die haar zoon van 15 wou inschrijven. Dat mag altijd, maar je moet er dan wel rekening mee houden dat er bij bepaalde kampen ook monitoren van zestien jaar bij zijn.”

Aanbod gemeenten verzorgen

Play & Sport verzorgt intussen naast het eigen aanbod ook het vakantieaanbod in opdracht van verscheidene gemeenten in onze regio. Dit jaar is daar nog Heist-op-den-Berg bijgekomen. De kampplaatsen zijn op veel locaties, van Malle over Schilde tot Zoersel, Brasschaat, Brecht, Pulderbos, Wuustwezel, Ranst en Zandhoven. In de Noorder- en de Zuiderkempen gaat het ook om Meer, Hoogstraten, Herentals, Heist-op-den-Berg, Arendonk, Grobbendonk, Kasterlee, Vosselaar en zelfs Lanaken. Iedereen vindt dus wel iets in zijn buurt.

Ook de hulpdiensten zorgen mee voor kamppret. In Grobbendonk mochten de kindjes eens in een ambulance liggen afgelopen kerstvakantie. ©  Play & Sport

“We hebben ons aanbod aan themakampen nog uitgebreid, omdat we zien dat hier veel vraag naar is. Zo hadden we in de kerstvakantie voor het eerst een clics- en legostage, met bezoek aan een legotentoonstelling in Brussel met de trein, die snel volzet was. Een andere nieuwe stage is de wetenschap- en techniekstage met bezoek aan Technopolis. De samenwerking met de NMBS verliep tijdens de legostage heel vlot. We vertrokken vanuit Station Noorderkempen en de NMBS had zelfs een aparte wagon en een helper bij het overstappen in Antwerpen voorzien. Ook onze festivalstage in Malle, met onder meer dj-set, was vorig jaar een groot succes. Net als onze battle commandostage, met onder meer lasershooting en commandoparcours.”

De eerste lego- en clicsstage bij Mintjens Arena in Malle in de kerstvakantie was een groot succes. ©  Play & Sport

De kinderen mochten in Grobbendonk een kijkje nemen in een ambulance. ©  Play & Sport

Naast de klassieke sportstages als voetbal, ponyrijden en tennis zijn er nu ook hockey en golf bij. “Je moet het allemaal niet te ver zoeken. We werken ook samen met Anevia Dreams uit Malle, die met knuffeldieren zoals cavia’s, kippen en konijnen op locatie komen. De bezoekjes van die tamme beestenbende zijn absolute hoogtepunten voor vele kinderen.”

Een cavia op bezoek krijgen is ook voor veel kinderen een topmoment. ©  Play & Sport

Hier groeien helden

Het jaarthema dit jaar is ‘Hier groeien helden’. “Ook gemotiveerde monitoren mogen zich altijd melden voor een vakantiejob. Wij rekenen op één monitor per tien kinderen en zoeken er dus 500, liefst personen die een pedagogische opleiding volgen of in het bezit zijn van een pedagogisch diploma”, vertelt Stijn. “Net zoals scholen kampen met een lerarentekort, merken wij ook dat de zoektocht moeilijker wordt, al lukt het ons uiteindelijk altijd wel.”

Anevia Dreams bezoekt met tamme diertjes de stageplaats. ©  Play & Sport

www.playsport.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners