Laat ons in deze regenachtige winterdagen maar al wat dromen van een zomerbarsfeertje. ©  Raymond Lemmens

Gemeente zoekt kandidaten om zomerbar te starten op domein De Moervelden

Ranst, Broechem -

De gemeente Ranst is op zoek naar iemand die een tijdelijke zomerbar op domein De Moervelden aan de Bistweg wil opstarten en uitbaten.

Hiermee wil de gemeente een zomerse sfeer brengen op het domein. De pop-up zomerbar is geopend van 1 juni tot en met 30 september. Na een positieve evaluatie verlengt de gemeente jaarlijks de concessie tot maximaal 2027.

De locatie ligt vlakbij fietsknooppunten en wandelroutes.

Kandidaten kunnen tot 15 februari een aangepast voorstel indienen. Daarbij zullen niet enkel de cijfers, maar ook de beleving beoordeeld worden. Het moet een plek zijn waar jong en oud in een gezellige sfeer kunnen bijpraten en genieten van een hapje en een drankje.

De gemeente gaat voor de beste uitbating, rekeninghoudend met de kwaliteit van de invulling, lokale binding en duurzaamheid. Geïnteresseeren moeten een duidelijk plan van aanpak en een zo goed mogelijk programma, eventueel met enkele laagdrempelige activiteiten, opstellen.

Door de ligging tussen de velden is alleen akoestische muziek en zachte verlichting mogelijk. Fuiven of festivals zijn niet toegelaten, wel kleinschalige activiteiten zoals comedy, poppentheater, film of kleinkunst. De nadruk moet op het familiale karakter liggen. Lokale verenigingen en streekproducten moeten ook betrokken worden en de zomerbar mag geen lijnrechte concurrentie maar een aanvulling vormen op de al bestaande lokale horeca.

Er moet ook aandacht gaan naar de duurzaamheidsdoelstellingen. De organisatoren dienen een afvalplan te hebben. Ze moeten ook zelf sanitair voorzien voor bezoekers. Wie een dossier indient moet ook altijd voorafgaand een plaatsbezoek afleggen.

Alle voorwaarden kan je terugvinden op www.ranst.be/pop-up

©  Raymond Lemmens

©  Raymond Lemmens

kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners